Judo: Három pápai érem az országos bajnokságon


2018-11-30 17:40:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Három pápai érem az országos bajnokságon főképe
Két arany-és egy bronzéremmel zárult a Pápai Judo Akadémia számára a harmadosztályú országos judo bajnokság, melyen Gajdosi Bianka és Lombosi János is bajnoki címet szerzett.

52 egyesület 156 judósa lépett tatamira a Siklóson megrendezett egyéni országos bajnokságon, melyen városunkat az akadémia három sportolója, Vörös Seron, Gajdosi Bianka valamint Lombosi János képviselte. A versenyzők szereplése a vártnál is jobban sikerült, hiszen megszületett a pápai judo történetének 49. és 50. országos bajnoki címe is, melyekről Mezei Csaba szakmai vezetőt kérdeztük.

- Vörös Seron a Terrorelhárítási Központ BUDO- és Küzdősport gáláján három érmet szerzett, szerencsére formáját az OB-ra is át tudta menteni. Versenyzőnket a nyolcfős kategóriában a döntőbe jutásért csak a későbbi győztes tudta megállítani, a bronzmeccset viszont megnyerte, így éremmel zárt. Lombosi János közel húsz év kihagyás után idén ősszel kezdett el ismét edzeni, visszatérése utáni első megmérettetésén egy rendkívül erős, 12 fős, országos bajnokokkal teletűzdelt mezőnyben a nehézsúlyúak között négy ippon győzelemmel szerezte meg az első helyet. A nap hőse egyértelműen Gajdosi Bianka volt, aki élete legjobb versenyzésével gondoskodott róla, hogy a -52 kilogrammosok között az idén is Pápára kerüljön a bajnoki cím. 2016-ban és 2017-ben Mezei Dorina nyert, most pedig Bianka hozta haza az aranyérmet. Biankáról tudni kell, hogy soha semmilyen versenyen nem sikerült még győznie, de nem adta fel, kitartóan és szorgalmasan edzett, aminek most érett be a gyümölcse. A hatfős mezőnyben három ippon győzelemmel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, a döntőben mindössze másfél perc kellett ahhoz, hogy győztesként a magasba emeljék a kezét - mondta el Mezei Csaba.

A Pápai Judo Akadémia számára az idei év az országos felnőtt csapatbajnoksággal zárul, melyre két női és egy férfi csapatot neveztek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!