Segítünk, hogy segíthess! - Folytatódott a sorozat


2018-11-29 21:17:46  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Segítünk, hogy segíthess! - Folytatódott a sorozat főképe
Újraindította Segítünk, hogy segíthess című előadássorozatát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja. Dr. Lőrincz Matild gyermekorvos - a Napsugár Bölcsőde felújítása miatt - az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban tartott előadást. A rendezvény résztvevői hasznos tanácsokat hallhattak azzal kapcsolatban, hogy mikor kell feltétlenül orvoshoz fordulniuk a beteg gyermekkel.
Dr. Lőrincz Matild hangsúlyozta, feltétlenül és sürgősen orvoshoz kell fordulni, ha a gyermek elveszti eszméletét, ha rángógörcse van, vagy, ha súlyos baleset érte. Szintén azonnali orvosi ellátást igényel a gyermek, ha áramütés érte - még ha látszólag jól is van. Ugyancsak orvoshoz kell fordulni, ha a gyermek leforrázta, vagy megégette magát, ha az orrvérzése húsz percnél hosszabb ideig tart, ha csillapíthatatlanul magas láza van, ami rossz közérzetet is okoz, illetve, ha csillapíthatatlanul hány és hasmenése van.
A közösségbe járó gyermekek szüleinek a figyelmét arra hívta fel az előadó, hogy beteg gyermeket a maga és a társai érdekében ne vigyenek a többi gyermek közé. Egyrészt a beteg gyermeknek nagy szüksége van a pihenésre, az otthoni szerető gondoskodásra, másrészt az egész közösséget megfertőzheti. Mindezek mellett az is fontos, hogy még lábadozó gyermek se kerüljön vissza a bölcsődébe, óvodába vagy iskolába, mert a legyengült szervezetű gyermek könnyen újrafertőződhet. Természetesen nem kell minden apró egészségügyi problémával otthon maradni, de az enyhébb tünetekkel nem is szükséges azonnal orvoshoz rohanni.
Dr. Lőrincz Matild az előadás végén a hallgatóság kérdéseire válaszolt. Az érdeklődők többek közt a védőoltásokról, a gyermekkori cukorbetegségről, az éjszakai felriadásról, illetva arról kérdeztek, hogy hogyan kerülhetik el, hogy a beteg gyermek megfertőzze egészséges testvérét.
A szervezők az előadás végén elmondták, a sorozat folytatásához témajavaslatokat várnak a Máltai Kultúr-Kuckó Facebook oldalának küldött privát üzenetben.

Képek:


Címkék: málta
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!