Idén is bővült az ünnepi díszkivilágítás


2018-11-29 19:42:36  | cikk: HuHa  | 


Idén is bővült az ünnepi díszkivilágítás főképe
Szombaton ünnepi fénybe öltözik a Fő tér és környéke, 16 órakor kapcsolják fel a karácsonyi díszeket, fényfüzéreket. Az idei évben az előző évinél több színes fény teremt ünnepi hangulatot, hiszen a két évvel ezelőtt megkezdett fejlesztésnek köszönhetően minden évben egy kicsit több dísz kerül a közterületekre és a belvárosnak kicsivel nagyobb részét burkolják ünnepi fénybe. Erről tájékoztatta hírportálunkat Unger Tamás alpolgármester, akit a város karácsonyi arcáról kérdeztünk.
Készül az adventi vásár helyszíne, a díszkivilágítás próbáját ma tartották

-2016-ban kerültek fel az első új díszek a Fő térre, a régi, már nagyon elhasználódottak helyére. Már akkor láttuk, hogy több ütemben tudjuk megvalósítani tervünket, hogy az egész belváros díszbe öltözzön. Tavaly folytattuk a munkát, akkor a csatolt településrészekre vásároltunk fényeket, idén pedig újabb elemekkel bővült a díszítés. Így például lecseréltük a Kossuth utcai díszeket - melyeket még egy testvérvárosunktól kaptunk és már igencsak sérültek voltak -, a tervezettnek most a fele kerül fel, a többi pedig majd a jövő évben - közölte. A város a régi fénysorokat sem dobta ki, a még használhatókat a belváros más utcáiban szerelték fel és az újak vásárlásánál is arra törekedtek, hogy azok minél olcsóbban üzemeltethetők legyenek.
Egy pápai lakos ajánlotta fel az város karácsonyfáját idén is, előtte Bakó István áll

A Városgondnokság az elmúlt napokban szereltette fel a közterületekre a fénysorokat és díszeket: fénybe öltöztették a Fő téri lámpaoszlopokat és a fákat is. Ma délután próbálták ki a dekorációs eszközök működését. Tegnap város karácsonyfája is a helyére került, a 10 méteres ezüstfenyőt egy városlakó ajánlotta fel az ünnepre. Az adventi vásár helyszínét is kialakították már, a tizenhat faház árambekötése is ma zajlott, de már a színpad is ott áll a téren. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, a tavalyi három kandeláberdíszt Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn idén ötre bővítették, az elektromos bekötéseket már a múlt évben kialakították. A Fő téren is bővül a fénydísz: a kazamatáig tartó szakaszon négy lámpaoszlopra tettek díszeket és az itt lévő fákat is fényfüzérbe csomagolták.
-A Kossuth utca régi díszeit átalakítottuk és a Márton István utcában illetve a Deák Ferenc utcában használjuk fel őket. Ami eddig a Márton István utcában volt, azt már nem lehet használni. A Kossuth utcára tizenhat új tartókonzolt helyeztünk ki és azok közül nyolcra már az idén felkerül a dísz.
A Márton István utca és a Deák Ferenc utca is díszbe öltözik

A karácsonyi díszkivilágításra idén 3 millió forintot költött a Városgondnokság. Unger Tamástól megtudtuk, a következő években is folytatják a díszkivilágítás bővítését, a tervek szerint a Fő utcát és a Jókai utcát is szeretnék ünnepi díszbe öltöztetni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!