Le a kalappal a pápai kosárcsapat előtt!


2018-11-29 17:29:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Le a kalappal a pápai kosárcsapat előtt! főképe
Fantasztikus teljesítményt nyújtva, hosszabbításban győzte le a jóval esélyesebb Oroszlányt a Concordia Motax KC Pápa a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében.

A kupasorozat legjobb 16 együttes között a piros csoport harmadik helyén álló Oroszlány vendégeskedett a Sportcsarnokban, mely bő kerettel - köztük számos idegenlégióssal - igyekezett érvényesíteni a papírformát. A hazaiaknál a tisztes helytállás volt előzetesen a cél, annál is inkább, mivel Grebenár ujjtörés miatt nem állhatott Vajda József rendelkezésére.

Esélyeshez méltóan 0-6-tal kezdett az OSE, ám a pápaiak ezután rendezték soraikat és sikeres kinti dobásaikkal nemhogy visszajöttek a meccsbe, hanem a vezetést is átvették. A játékrész végéhez közeledve Horváth Attila két hármasával pedig már közel tíz pont volt a különbség (27-18). A második negyedben nemhogy tartotta a lépést az Oroszlánnyal a Pápa, hanem igazi csapatként küzdve tovább növelte a különbséget, felszabadult, mégis koncentrált játékkal kilenc pontból hetet megőrzött a nagyszünetre. Láthatóan meglepte Sebastjan Krasovec tanítványait a hazai gárda, mely kitette a szívét a parkettre, nem ismert elveszett labdát, a betöréseknek és a középtávoli dobásoknak köszönhetően a negyed végére megmaradt a hétpontos differencia (72-65). A záró felvonásban várható volt, hogy nem adja könnyen magát a piros mezes alakulat, és Abell vezérletével ki is tudott egyenlíteni (85-85). Az utolsó másodpercek elképesztő izgalmakat hoztak, Cook betörésével sikerült hosszabbításra menteni a kupameccset (93-93). A ráadás öt percben a pápaiak négy ponttal elléptek, ám Zsíros egy sikeres triplával ismét egy pontra csökkentette a különbséget (100-99), de Murai keze nem remegett meg a büntetődobásnál, így két ponttal, 101-99-re legyőzte a Pápa a kupasorozat címvédőjét.

Concordia Motax KC Pápa - OSE Lions 101-99 (27-18, 27-29, 18-18, 21-28, 8-6)

Vajda József: Hittem benne, hogy ez a csapat közel így fog játszani, úgy, ahogy azt az Alba Fehérvár ellen tette. Minden játékosnak hatalmas gratuláció jár, egy olyan Oroszlányt vertünk meg, melynek keretében 12 profi játékos kosárlabdázik. Ez a győzelem a csapatsikernek és a nagy szívünknek köszönhető, nagyon büszke vagyok a srácokra.

Concordia Motax KC Pápa: Horváth A. 9/6, Murai 11, Sonyák 32/3, Cook 17/6, Keller 8. Csere: Kocsis 6, Márton 17/12, Vajda B., Bakos, Présing

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!