Beszámolókat hallgattak meg a részönkormányzatok


2018-11-28 17:07:40  | cikk: Babos Petra  | 


Beszámolókat hallgattak meg a részönkormányzatok főképe
A Pápa Város Képviselőtestületének csütörtöki ülése előtt mindhárom Pápához csatolt településen gyűlést tartottak a részönkormányzatok. Tapolcafőn kedden, Kéttornyúlakon és Borsosgyőrött pedig szerdán üléseztek a képviselők.
A képviselők mindhárom csatolt településen egyöntetűen elfogadták Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye elmúlt időszakában végzett tevékenységéről szóló beszámolót.
Mindhárom településrészen Egyed Tamás, a MÉKI-R Zrt. ügyvezetője a településrészt érintő temető helyzetéről beszélt.
Pápa-Tapolcafőn a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ településrészen végzett tevékenységéről is szó esett. Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója elmondta, a közművelődési tevékenység képezi a feladatkörüket.
-Tapolcafőn rendszeresen hét közösség működik. A legkiemelkedőbb feladatunk a művelődő közösségekkel való foglalkozás, s emellett számos rendezvényt szervezünk, mint például az egész falut megmozgató nyári falunapot és a kézműves játszóházakat. Jelenleg a nagy népszerűségnek örvendő Mikulás műsorra készülünk, amely december 5-én lesz - emelte ki az igazgató.
Nagy Lajos falugondnok beszámolójában elmondta, Pápa Város Önkormányzatának Városgondnoksága irányítja a falugondnoki feladatokat. Elsősorban a fűnyírás, télen a jégmentesítés és a játszótér fenntartása a feladata.
Máté István, a Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának az elnöke elmondta, az ülésen szó esett arról, hogy Borosgyőrött, a Téglagyár egyik területe magánkézben van, ez nincs rendben tartva, nagyon gazos, ezért kérte a Közterület-felügyelet segítségét. Beszéltek a fásításról is.
Kéttornyúlakon szó esett arról, hogy a művelődési ház melletti telket rendbe rakatták, s ott szeretnének a jövőben valamit kialakítani, amiről egyelőre csak tervek vannak.
A részönkormányzatok testületei elfogadták Ujváry Hajnalka intézményvezető beszámolóját is, aki Pápa Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézetének munkájáról beszélt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!