Pezsgés a formák, színek világában - a Ver-Deco kiállítása a könyvtárban


2018-11-28 07:29:53  | cikk: Babos Petra  | 


Pezsgés a formák, színek világában - a Ver-Deco kiállítása a könyvtárban főképe
A Ver- Deco Művészeti Kör- Alkotó Egyesület alkotásaiból nyílott kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtár előadótermében. Az egyesület elsődleges célja egy olyan képzőművészeti alkotó műhely létrehozása, amely lehetőséget nyújt az alkotni vágyó fiatal és nem fiatal embereknek megismerkedni a művészeti ágakkal, mint például a képzőművészettel, iparművészettel, kreatív művészettel, különös tekintettel a decoupage varázslatos világára.
A rendezvényen dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy a Ver-Deco egy rendkívül látványos kiállítással örvendezteti meg a pápaiakat, s reményeit fejezte ki, hogy máskor is elhozzák alkotásaikat Pápára.
Áldozó Tamás polgármester is gratulált a kiállításhoz, s mint mondta, ő őszintén csodálja azokat, akik bíznak magukban és a hétköznapi megszólaláson túl tárgyakkal, illetve vizuális megközelítésben próbálják elmondani azt, amit gondolnak a világról, az emberek közötti kapcsolatokról. Ez az őszinteség egészen mély formája.
Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a szép számban megjelenteket

-Először saját magukkal kell megvívni azt a harcot, ahol a siker záloga, hogy bátrak legyünk, merjük kifejezni magunkat, s merjünk használni ecsetet. A következő fokozat, hogy ami elkészült, azt akarjuk megmutatni másoknak is, s ezzel hozzátegyünk a világhoz- mondta a polgármester, majd azt kívánta a művészeknek, hogy érezzék jól magukat alkotás közben, leljék örömüket az alkotásaikban.
Veress Gabriella elmondta, három éve alakult meg a Ver-Deco Művészeti Kör és Alkotó Egyesület, s azért jöttek létre, hogy az amatőr művészeknek lehetőséget adjanak a megmutatkozásra. A különböző művészeti ágak, mint az iparművészet, a fotóművészet, képzőművészet és a népi kézművesség jól megférnek egymás mellett, s gyakran egységet is alkotnak az egyesület életében.
Veress Gabriella

-A Ver-Deco nem más, mint egy általam létrehozott stílusirányzat, amely áttörés a klasszikus decoupage és egyéb technikák között. A decoupage, a szabadkézi festészet és a textilszobrászat ötvözete. A Ver-Deco egy életérzés, melynek alapja a szakmai alázat, a feltétel nélküli szeretet, egymás elfogadása, segítése, az együtt alkotás szépségének hangsúlyozása, az elnyomott emberi értékek felszínre juttatása, megmutatása. Mindazon túl, hogy hétről hétre igyekszem újabb és újabb technikákat és mintadarabokat kitalálni, ezzel megőrizve egyediségünket és sokszínűségünket. Nálunk nagy hangsúlyt kap a tanodásaink lelkével, szakmai sikereikkel való foglalkozás és azok segítése. Az alkotóműhely tevékenysége tagjai számára igazi sikerélményt, önmegvalósulást, az alkotás felhőtlen örömét nyújtja. További célunk a tanfolyamokon, táborokban készült alkotások a nagyközönséggel, valamint a szakmai körökkel történő megismertetése - emelte ki Veress Gabriella, aki végül bemutatta a kiállítókat, köztük három pápait, Nádasdi Andreát, Takács Tündét és Peng Juditot.
Peng Judittól megtudtuk, három éve ismerkedett meg a Ver-Decoval. Eleinte a decoupage technikával, majd a többivel. Most már a paverpol technikát is elsajátította a fiatal hölgy, aki nagyon szeret az egyesületben alkotni.
A kiállítás megnyitón részt vett Ms. Wening Esthyprobo Fatandari indonéz nagykövet is, aki mint mondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy Pápára jöhetett. A 11 résztvevő művész közül többre is kiemelten büszke, hiszen ők Indonéziából érkeztek.
-Az egyik indonéz kiállítót, Maharanit személyesen is ismerem. Nagyon ügyes és tehetséges művész, aki lelkesen tanul és szerez új alkotói tapasztalatokat, a világ különböző pontjain. Szintén szeretnék gratulálni a többi kiállítónak is, akiknek elszánt munkája lenyűgöző. Szeretném megköszönni Áldozó Tamásnak és dr. Hermann Istvánnak a lehetőséget, hogy Pápán is bemutatkozhatott ez az egyesület - fűzte hozzá a nagykövet.
A kiállítás megnyitót színesítette Dáma Semes-Bogya Eszter dalénekes, Arum Melati indonéz táncegyüttes és Kurcz Szandi énekes műsora is.
A tárlat január végéig látogatható a könyvtárban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!