Színház a legkisebbeknek


2018-11-27 22:37:23  | cikk: ha  | 


Színház a legkisebbeknek főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházi kínálatában nagy siker a Babóca bérlet, melyre a legkisebbeket várják, 0-3 éves korig. A tavalyi kezdeményezés azonnal nagy siker lett, pillanatok alatt elkapkodták a bérleteket, a kisgyermekek reakciója mindenkit meggyőzött arról, hogy a színházi nevelés bizony már a gyermek korai életszakaszában megkezdhető. Ebben az évadban három előadás várja a babákat, ebből az első a Vasakakas Bábszínház Dödölle című játéka volt.

A kicsik végigkacagták az előadást

Két fiatal színész, Gergely Rozália és Horváth Márk játszott a gyerekeknek. A babaszínházi előadások nem hagyományos történeteket mesélnek el, hanem a képek „beszélnek”, a darab versek, mondókák, vidám helyzetek laza füzére. A babaszínház a kicsik által mindig jól felismerhető tárgyakkal dolgozik, legyenek azok ruhadarabok, állatok, növények, játékok, vagy a mindennapos rutinból ismert használati tárgyak, ezúttal, mivel az evés-ivás volt a téma, természetesen ehhez kapcsolódtak az eszközök.

Hol lehet az alma?

A színészek elmondták, hogy a kicsik figyelme mindig nagy ajándék, hisz ebben az életkorban még valóban csak az köti le őket, ami érdekes. A bábszínház nagy előnye, hogy a bábok mindazt meg tudják tenni, ami a gyerekek képzeletében megjelenik, például tudnak repülni, s ezt a bábszínész meg tudja jeleníteni, mondta Gergely Rozália. A játék első része nem kifejezetten interaktív, ám ha egy kisgyermek mégis bekerül a játéktérbe, az előadó nem jön zavarba, hiszen ennek a játékformának többé-kevésbé része az improvizáció. A 20-25 perces előadást általában egy nagy közös játék követi, amely során az előadók, a gyermekek és a szülők együtt játszanak.

Az évadban még két babaelőadás lesz Pápán, a Partvonal Műhely Panka Álomországban című játéka és a Kezeslábas Társulat Játszótér című bemutatója.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!