Szenvedélyük a tánc


2018-11-26 23:03:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szenvedélyük a tánc főképe
A Sanogenesis Alapítvány idén már ötödik alkalommal rendezte meg országos táncversenyét, a Megaforce Dance Cup-ot. A bajnokság idén is két részből állt, egy minősítő valamint egy master kategóriából. Annak ellenére, hogy a pápai kupával párhuzamosan az ország több pontján is versenyt rendeztek, a részvételre és az érdeklődésre sem lehetett panasz, hiszen 15 egyesület 250 táncosa lépett a közönség és a szakmai zsűri elé.
- Rengeteg stílusban a kicsiktől a legnagyobbakig, mindenkinek lehetősége volt megmutatni tudását. A minősítő versenyen minden nevező sikerélményhez és tapasztalathoz juthatott, a zsűri pedig szakmai szempontok alapján arany-, ezüst- és bronzminősítést osztott ki. A master kategóriába azok nevezését vártuk, akik szeretik a kihívást és versenykörülmények között szerették volna megméretni magukat - tájékoztatott Szegediné Murai Dóra szervező. - Az ország minden pontjáról érkeztek egyesületek, úgy gondolom, idén is tudtuk hozni a már megszokott színvonalat, láttunk jó néhány kimondottan erős koreográfiát. Büszke vagyok az egyesület tagjaira is, akik kivétel nélkül ügyesek voltak, sok arany minősítéssel büszkélkedhetnek.

Az esemény jótékony célt is szolgált, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja ünnepváró jótékonysági vásárt tartott az előcsarnokban, melynek bevételét a szeretetszolgálat pápai programjaira használja fel. A kupa egyik leglátványosabb előadása a zalaegerszegi Albatrosz TSE táncosainak nevéhez fűződött, "Amazonok" című akrobatikus elemekkel tűzdelt koreográfiájuk elnyerte a verseny nagydíját valamint a koreográfusi különdíjat egyaránt.
- Azért is vagyunk büszkék erre a számra, mert itt a legkisebbek és a legnagyobbak közösen léphetnek színpadra - mesélte Háriné Molnár Ágnes, az egyesület vezetője. - Örülünk, hogy idén is részesei lehettünk ennek a színvonalas megmérettetésnek, 60 táncossal érkeztünk és sok-sok arany- valamint ezüst minősítéssel, több különdíjjal és sok pozitív élménnyel távozunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!