Hatgólos döntetlen


2018-11-25 18:36:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Hatgólos döntetlen főképe
Az NB III-as labdarúgó bajnokság előrehozott tavaszi mérkőzésén a Perutz FC két alkalommal kétgólos hátrányból felállva egy pontot szerzett a Ménfőcsanak ellen.

Jó formában, három győzelemmel a háta mögött készült a legutóbbi három fellépésén pont nélkül maradó, edzőváltáson átesett Ménfőcsanak ellen a Perutz FC, mely szép búcsúra készült a Győr-Moson-Sopron megyeiek ellen. A találkozón először a hazaiak veszélyeztettek, a kilencedik percben Jurik gyorsan elvégzett szabadrúgásánál kellett először a vendég kapusnak játékba avatkoznia. Öt perccel később Sántának is akadt dolga, a pápai hálóőr Czanik fejesét hárította. A 20. percben ismét Jurik veszélyeztetett, Bohner passzát belsőzte egy méterrel a kapu mellé. Fél óra játék után megszerezte a vezetést a Ménfőcsanak, egy szöglet után a kipattanó Czanik elé került, aki 18-ról szépen kilőtte a jobb felsőt 0-1. A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, előbb Kószás lövését tolta fölé Sánta, majd Farkas fejese kerülte el a kaput. A második félidő pápai szempontból rosszul indult, hiszen kétgólos hátrányba kerültek a sárga-kékek, Czanik kiváló ütemű passzát Serfőző belsőzte Sánta lábai között a kapuba 0-2. Egy óra játék után Somogyi lábában volt a szépítő találat, azonban a középpályás öt méterről fölé lőtte a játékszert. A 64. percben Sánta védte bravúrral Veres közeli ziccerét, majd a 68. percben Szabóval szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Jurik gurította a bal sarokba 1-2. A gól után érezhetően megélénkült a meccs, 73. percben egy kapu előtti kavarodás után Németh fejelte a keresztlécre a labdát, majd a másik oldalon előbb Dóczi szabadrúgása, majd Ivancsics fejese pattant ki szintén a felső kapufáról. Tíz perccel a lefújás előtt ismét kettőre nőtt a különbség, a csereként pályára lépő Kelemen értékesítette Serfőző lekészítését 1-3. Nem adta fel azonban a Perutz, egy perccel később Füleki bólintott közelről a kapuba, majd még ugyanebben a percben Szabó lekészített labdáját Somogyi tekerte mesterien a hosszúba 3-3. A hosszabbításban Füredi beadásánál Sánta ütötte a kapufára a labdát, ellentámadásra viszont már nem volt idő, letelt ugyanis a négy perces hosszabbítás.

Perutz FC - Ménfőcsanak 3-3 (0-1) Gsz.: Jurik, Füleki, Somogyi ill. Czanik, Serfőző, Kelemen

Rozmán László: Kétszer is kétgólos hátrányból álltunk fel, emiatt dicséret illeti a fiúkat. Az első félidőért nagy kár, a bekapott gól után teljesen megzavarodtunk, ugyanez elmondható a második félidei kezdésről is. Az utolsó negyed órában bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet. Ha kicsit higgadtabbak vagyunk, akár nyerhettünk is volna, de a mérkőzés összképe alapján igazságos eredmény született.

Perutz stadion, 300 néző, v.: Kubicsek (Vörös, Rózsás). Perutz FC: Sánta - Bohner, Dóczi, Császár, Nagy T. - Iványi (Ivancsics 46.), Baldauf (Füleki 58.), Somogyi, Jurik, Vallejos (Havasi 79.) - Szabó Zs., edző: Rozmán László. Ménfőcsanak: Fehérvári - Farkas (Kelemen 73.), Veres, Visy, Czanik, Németh L. (Koncsag 59.), Serfőző (Böcskey 82.), Németh B., Füredi, Gyagya, Kószás, edző: Németh Miklós.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!