95. születésnapján köszöntötték Kapossy Alajosnét


2018-11-24 15:21:41  | cikk: Babos Petra  | 


95. születésnapján köszöntötték Kapossy Alajosnét főképe
Kapossy Alajosné Margit néni 1923. november 21-én született. Az idős nénit ma köszöntötte a családja és a város vezetősége nevében Unger Tamás alpolgármester egy belvárosi vendéglőben.
Margit néni elmondta, gyermekkorában a Tókertben élt, itt is nevelkedett fel, s járt iskolába. A Textilgyárban dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig. Egy fia, egy lány unokája és egy fiú dédunokája van. Az ünnepségen az egész család részt vett, a húga, a keresztfia és az ő családja is.
-A hosszú élet titka úgy gondolom, a családban rejlik. A munkahelyemen is jó kapcsolatot ápoltunk egymással. Örülök, hogy most is szerető, boldog családban élek - mesélte a mosolygós, szellemileg aktív idős néni.
Születésnapja alkalmából Unger Tamás, Pápa város alpolgármestere is felköszöntötte, aki a város nevében egy csokor virággal ajándékozta meg, valamint Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét adta át az ünnepeltnek.
Az alpolgármester elmondta, öt évvel ezelőtt is neki jutott az a megtisztelő feladat, hogy Margit nénit köszöntse a születésnapján. Akkor megkérdezte Margit nénit, hogy szerinte mi a hosszú élet titka. Az idős hölgy erre akkor azt válaszolta, hogy a család. Unger Tamás kiemelte, jó látni, hogy Margit néni boldog családban él a mai napig.
-Minden alkalommal, amikor születésnapot megyek köszönteni, megkérdezem, hogy mi is a hosszú életet titka. Margit néni szerint a család a meghatározó. Egy 100 éves szerint a munka, a tevékenység végzése. Egy 90 éves bácsitól származik az gondolat, hogy a hosszú élet titka: egy pohár bor naponta. Tehát elmondható, hogy a család, az elfoglaltság és a bor kell ahhoz, hogy valaki hosszú életet élhessen - emelete ki Unger Tamás, aki sok boldogságot kívánt, s azt, hogy öt év múlva ismét köszönthesse Margit nénit.
A meghitt hangulatú családi születésnapi ebéden fia is üdvözölte kedves szavakkal Margit nénit. Az ünnepi asztalon gyertyák fénye rajzolta ki a kerek évszámot, rokonai pedig virágokkal halmozták el az idős hölgyet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!