Idős embereket loptak meg Pápán


2018-11-22 15:25:48  | cikk:  | 


Idős embereket loptak meg Pápán főképe
Egy nap alatt két idős embert is meglopott Pápán egy 47 éves helyi férfi. Az egyik alkalommal társa is volt. A pápai rendőrök mindkettőjüket előállították a helyi kapitányságra.

A rendőrséget 2018. november 20-án délután értesítette egy 73 éves pápai férfi arról, hogy pár órával korábban húsvásárlás céljából beengedett magához egy férfit és egy nőt, akik elterelték a figyelmét és a megvásárolt termékeken felül további húsokat, valamint több tízezer forint készpénzt loptak el tőle. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként még aznap 14 órakor igazoltatták a lopás feltételezett elkövetőit. A 47 éves K. Attila és a 35 éves K.-né Sz. Katalin pápai lakosokat előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként beismerő vallomást tettek.

A nyomozók megállapították, hogy K. Attila 2018. november 20-án délelőtt egy 84 éves pápai asszonyhoz is becsengetett, akitől két füstölt szalonnát csalt ki egy egészségügyi szolgáltató cég alkalmazottjának kiadva magát.

A gyanúsítottaktól különböző füstölt húsokat és egyéb hústermékeket, valamint közel tizennégyezer forint készpénzt foglaltak le a nyomozók, majd másnap további lopott füstölt áru került elő egy marcalgergelyi férfitól, aki jóhiszeműen vásárolta azokat K. Attilától. A lefoglalt lopott árut és készpénzt a rendőrök visszaadták a jogos tulajdonosoknak.

K. Attila ellen csalás bűntett és lopás vétség, míg társa ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Képek:


Címkék: rendőrségi