Christkindl-kiállítás és adventi hangverseny - Ülésezett a PNNÖ


2018-11-21 11:15:46  | cikk: Babos Petra  | 


Christkindl-kiállítás és adventi hangverseny - Ülésezett a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen módosították a 2018. évi költségvetésről szóló határozatot, melyre azért volt szükség, mert speciális célú támogatásokra átcsoportosították a költségvetést.
Második napirendi pontban tárgyaltak a Christkindl vándorkiállításról, amelynek megnyitója december 1-én 13 óra 30 perckor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületében lesz.
-A mi környékünkön régóta feledésbe merült ez a betlehemezéshez hasonló hagyomány. Az ajkai és veszprémi körzet több településén azonban él a hagyomány. A hét település, ahol él a hagyomány, hozzák a ruháikat, hagyományaikat a kiállításra. A program során lesz előadás is a Christkindl hagyományáról. A rendezvényt a Veszprém Megyei Németek Önkormányzatának Közösségével szervezzük meg. A tárlat két hétig lesz látható - tudtuk meg Pillerné Fódi Ilona elnöktől.
Az adventi hangversenyt december 14-én, 17 órakor rendezik meg a Szent József Kápolnában. A zenei élményt nyújtó rendezvényen fellépnek az óvodások, az általános iskolások, az Éneklő Szülők Kara, valamint a Városlődi Egyházi Kórus.
A gyűlésen Gőgösné Bakos Adél elmondta, az idei Márton-napi rendezvény nagy sikernek örvendett, több mint kétszázan vettek részt a programon.
-Az iskola örömmel fogadta a PNNÖ kezdeményezését. A jó hangulatú délután során a kézműves foglalkozás után közös lámpás felvonulásra indultunk a közeli templomhoz, s végigsétáltunk a Fény útján. A rendezvényt jövőre is szeretnénk megszervezni - tette hozzá Gőgösné Bakos Adél.
A vegyes ügyek keretében szó esett a pályázatokról. Mint kiderült, az idén is szeretnének pályázni rendezvények megszervezésére, a szépkiejtési versenyre, az adventi hangversenyre, a Márton-napra és a nemzetiségi hagyományokat ápoló napra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!