Kézműves forgatag az Erkelben


2018-11-20 10:09:37  | cikk: Babos Petra  | 


Kézműves forgatag az Erkelben főképe
A Magyar vagyok című projekthét harmadik rendezvényét tartották a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Ezúttal egy kézműves forgatagba csöppenhettek az alsós diákok és a QSI iskola néhány tanulója. A tantermekben a gyerekek különböző kézműves foglalkozáson vehettek részt, s készíthettek díszeket.
Heizer Zoltánné igazgató elmondta, a rendezvény célja, hogy a diákok megismerjék a régi mesterségeket, mint például a fazekasságot, a csuhé fonást, a kékfestést, a szalmafonást, a bőrözést, a mézeskalács készítést és a kosárfonást.
A gyerekek egyöntetűen elmondták, örömmel vettek részt a foglalkozásokon, közel háromszázan.
-Én a bőrözést mutattam be a gyerekeknek, vagyis bőrkarkötőt készíthettek egyszálás fűzéssel, amit nagyon élveztek, a külföldi tanulók is -mondta Troják Zsuzsanna népi bőrös.
A mézeskalács készítés is nagy népszerűségnek örvendett. A diákok nemcsak a díszítéssel ismerkedhettek meg, hanem ők is sütötték ki az egyik kedvenc süteményüket. A minták elsősorban karácsonyiak voltak. A mézeskalács készítésnél megtanulták a gyúrást, a szaggatást is - tudtuk meg Gyeneséné Simon Ildikó mézeskalács készítőtől.
A Magyar hét soron következő programja jövő hétfőn lesz, akkor a QSI diákjainak tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást. A projekthét az adventi vásárral zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!