A KRESZ változásairól


2018-11-20 09:59:05  | cikk: Babos Petra  | 


A KRESZ változásairól főképe
Sándor Mihály műszaki tanár kezdeményezésére indult el az a sorozat, melyben a KRESZ szabályainak módosításáról tart előadást a szakember. A Jókai Mór Városi Könyvtár meghívására tartott az érdeklődőknek előadást a változásokról, amelyek igaz nem újak, de közlekedés apróbb részleteit érintik, így sokan nem biztos, hogy ismerik őket.
Sándor Mihály elmondta, személyes tapasztalata alapján gondolta, hogy előadás keretében kellene tájékoztatni az érdeklődőket a KRESZ szabályainak változásáról.
-Én, aki ebben a szakmában dolgoztam sok éven keresztül, mégis belefutottam olyan példába, hogy nem vettem észre a jogszabály változást. Szerencsére meg nem bűntettek a rendőrök, de akkor határoztam el, hogy én, aki érdeklődöm ebben a témában, s én sem tudok mindent, utána olvastam, kértem a rendőrségtől is segédanyagot, s igyekszem megosztani ezeket mindenkivel, aki közlekedik - emelte ki Sándor Mihály.
-A jogszabályváltozás célzottja a kerékpáros és a gyalogos, de természetesen mindenkit érint, aki részt vesz a közlekedésben. A jelzőtáblák között vannak olyanok, amelyek csak mostanában kerültek előtérbe - tette hozzá a műszaki tanár, aki hozzátette, sokan eltévesztik, de a zóna tábla szabályozás az egész zónára vonatkozik, a kereszteződések sem oldják fel a tilalmat.
-Sok embernek problémát okoz a dupla sávos körforgalomban való helyes közlekedés. Igaz itt Pápán még ilyen nincs, de nagyobb városban már jellemző, ezért érdemes tisztában lenni vele. Többsávos körforgalomban csak a külső sávba történő átsorolás után szabad kihajtani. A körforgalom belső sávjából a kivezető út belső sávjába érkezve nem hagyhatjuk el a körforgalmat. A legtöbb baleset pont az ilyen szabálytalan kihajtás miatt történik.
Az előadáson szó esett az egyirányú utcákról és az egyenrangú útkereszteződésekről is.
Sándor Mihálynak ez volt a harmadik előadása, amely nagy érdeklődés mellett zajlott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!