A szalag megkülönböztet és hovatartozást mutat - Szalagavató a Refiben (frissítve!)


2018-11-18 07:16:48  | cikk: Babos Petra  | 


A szalag megkülönböztet és hovatartozást mutat - Szalagavató a Refiben (frissítve!) főképe
68 végzős refis maturandusra került fel ma este ünnepélyes keretek között a középiskolai évek végeztét jelző piros-fehér szalag a városban elsőként.
A hagyományokhoz hűen a Református Újtemplomban kezdődött a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának szalagtűző ünnepsége. Az alkalmon Somosiné Németh Alíz, a 12. C osztályfőnöke szólt az egybegyűltekhez.
-Megtanuljuk a külső dolgokat, hogyan lehet a versengő életbe beilleszkedni. Felnőttek leszünk, sikereket érhetünk el a munkánkban, lehetünk elismert szakemberek, családapák, családanyák, vállalkozók. Vannak, akik ezekkel a dolgokkal menetelnek tovább az életük végéig. Ám a külső, verseny orientált világban sokan érezzük, hogy ez kevés. Közben nem tudunk meg semmit magunkról, a belsőnkről. Az értelmünk által vezérelt világban nem adtunk teret a szívünknek, a szívünkön keresztül nem adtunk teret a bennünk lakó Istennek - mondta az osztályfőnök, aki hozzátette, a hamarosan feltűzött szalaggal rangidős refisek lesznek a végzősök, s példamutatásukkal az utánuk következők számára is fontos lesz.
Ezt követően a három végzős osztály színvonalasan összeállított zenés-verses produkcióját hallhatták és láthatták a megjelentek, amellyel felidézték az iskolában töltött éveket.
Végül Baráth Julianna igazgató is köszöntötte a megjelenteket, aki mint mondta, elkezdődik a készülődés a felnőttkor felé, dönteni kell, hogy merre tovább, majd pedig mindent megtenni, hogy az álmok valóra váljanak.
-Szép, magyar hagyomány szerint az iskolai utazás végső állomása előtt egy ünnepélyes alkalom, a szalagavató, mellyel megkezdődik a felkészülés. Visszavonhatatlanul bizonyítottátok, hogy felnőttetek, szép fiatal emberekké lettetek, és ehhez a külsőhöz igazodik Isten kegyelméből a lelketek, a gondolkodásotok is - mondta az igazgató.
Az est fénypontja a szalagok feltűzése volt, majd a végzősök műsora a Városi Sportcsarnokban folytatódott, ahol az igazgató és a bál fővédnöke, Gondos Gábor református lelkész köszöntője után táncra perdültek a végzősök. Először palotást táncoltak, ezt követően a művészeti tagozatosok magas színvonalú összeállítása következett. Az est bécsi keringővel és a Gyertyafény-keringővel folytatódott, majd a hagyományokhoz hűen a diákok édesapjukat és édesanyjukat, valamint tanáraikat kérték fel egy-egy közös táncra. Az est bállal zárult.

Hírportálunk folyamatosan frissíti fotókkal az egyes intézmények szalagavató ünnepélyeit.

Képek:


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /home/P/papaesvideke.hu/papa-ma/oldalak/melleklet/szalag2018.php on line 82