Az összefogás, az összetartozás, a remény plébániája


2018-11-13 22:19:27  | cikk: ha  | 


Az összefogás, az összetartozás, a remény plébániája főképe

70 éve alapították a pápai Szent Benedek Plébániát. A jubileum kapcsán egy szép tárlatot állítottak össze, melyet az érdeklődők korábban már megtekinthettek a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Ezt az anyagot kibővítve, gazdagítva láthatják most a látogatók a Jókai Mór Városi Könyvtárban. 14 tablón fotók, a tárlókban pedig eredeti dokumentumok, iratok elevenítik fel az eltelt évtizedek történéseit.

A tárlókban eredeti dokumentumok kaptak helyet

A megnyitó közönségét Unger Tamás alpolgármester köszöntötte: - Ezek a tablók mind arról tanúskodnak, hogy a plébánia életében fontos állomások az összefogás eredményeként jöhettek létre, ebben természetesen ott van a bencés szerzetesek munkája, a plébánosok munkája és a hívek hozzájárulása is. Ez a bővített tárlat minderről pontos képet ad, így ezt én a magam részéről egy modern kori, a vizualitásra alapozó Historia Domusnak, háztörténetnek tekintem. A plébánia közössége mindig fejlődött, s ahogy minden közösséget meghatároznak a vezetői, így a Szent Benedek Plébániát is meghatározza vezetője, Szijártó László atya. Kívánom, hogy a jövőben is így legyen ez - mondta az alpolgármester.

Unger Tamás az összefogás és az összetartozás plébániájaként említette a tókerti plébániát

Szijártó László atya megköszönte az elismerő szavakat, majd hozzátette, hogy Unger Tamás az összefogás, az összetartozás plébániájának nevezte a Szent Benedek Plébániát, de ő hozzátenné, hogy a remény plébániája is, hisz 70 évvel ezelőtt nem jelentett jó pontot plébániát alapítani, de az egyre növekvő hívek száma adta annak reményét, hogy ez a közösség élni fog. Az alapítók hosszú távra terveztek, s ma örömmel nézhetnének körül.

Bencés atya nyitotta meg a bencés alapítású plébánia jubileumi kiállítását

A kiállítást Máthé Romuáld bencés szerzetes, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanára nyitotta meg. Felelevenítette Szent Benedek életét, törekvéseit, s kiállítás kapcsán elmondta, hogy a tárlat hűen tükrözi azokat a nyomokat, melyeket a plébánia a város történetében hagyott, de a lelkekben hagyott nyomok csak az Úristen számára láthatók, de nem kevésbé fontosak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!