Magyar-angol két tanítási nyelvű, illetve emelt szintű német és természettudományos oktatás a Petőfiben


2018-11-13 12:48:08  | cikk: Babos Petra  | 


Magyar-angol két tanítási nyelvű, illetve emelt szintű német és természettudományos oktatás a Petőfiben főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium hétfőn tartott a szülőknek tájékoztatót az intézmény kínálta képzésekről, ma pedig a leendő kilencedikeseket várták nyílt napra, hogy betekintést nyerjenek az iskolában folyó színvonalas oktató-nevelő munkába. A programra idén is nagy volt az érdeklődés, a tantermek megteltek a leendő első osztályosokkal és szüleikkel. Az aulában az érkezőket a diákönkormányzat tagjai fogadták, akik meséltek a diákéletről, a tanórákról és az egyéb programokból, majd különböző tanórákra mehettek be a nyolcadikosok.
Bognár Anita intézményvezető feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes elmondta, ebben a tanévben is a hagyományokhoz hűen két nyílt napot szerveznek a nyolcadikosok számára.
-Fontosak a nyílt napok, hiszen ilyenkor lehetőséget kínálunk a diákoknak arra, hogy bepillantást nyerjenek az iskolában folyó oktatót-nevelő munkába. Az intézménybe jelentkező nyolcadikosok három képzés közül választhatnak, melyek mindegyike egyedülálló a városban. Az emelt szintű német, illetve emelet szintű természettudományi oktatást kínál fél-fél osztályban. A német tagozatot azoknak ajánljuk, akik már tanultak német nyelvet. A négyévi heti hat órás nyelvoktatás felsőfokú nyelvvizsga letételét teszi lehetővé. Különösen jó lehetőség nyílik itt a nemzetiségi általános iskolában megszerzett nyelvi alapok továbbfejlesztése. A természettudományi fél osztályban a biológiát, a fizikát, a kémiát a négy év átlagában heti négy-négy órában oktatjuk jó tárgyi feltételekkel. Nyelvi előkészítő évfolyammal indul a magyar-angol két tanítási nyelvű tagozat. Ezen a tagozatunkon a nyelvi előkészítő év után a diákok egyes tantárgyakat, a földrajzot, a matematikát, a történelmet és a célnyelvi civilizációt angol nyelven tanulják, tanulmányaik végén pedig kétnyelvű érettségit tesznek, mely egyben közép-vagy felsőfokú nyelvvizsgának is megfelel. A nyelvi előkészítő évfolyamon heti 18 órában több tanár és anyanyelvi lektor segítségével tanulják az angol nyelvet. Az előkészítő év megalapozza a 9-12. évfolyamon folyó emelt szintű nyelvoktatást, lehetővé teszi, hogy közismereti tárgyakat angol nyelven tanuljanak, a felsőoktatásban pedig angolul vegyenek fel tantárgyakat - tudtuk meg Bognár Anitától.
Tarró Bianka, 11 B. osztályos diák elmondta, örömmel jár a Petőfibe. Rengeteg kiváló diákprogram van az intézményben, az osztályközösség kiváló, a tanárok szakmailag felkészültek és kedvesek velük. Biankának kedvenc tantárgya nincs, minden órán szívesen vesz részt.
Az intézményvezető-helyettes hangsúlyozta, az emelt szintű német nyelvi és természettudományi tagozatra jelentkezők számára felvételi vizsga nincs, a magyar-angol két tanítási nyelvű osztályba jelentkezőknek központi írásbeli felvételi vizsgát kell tenniük. Ennek időpontja 2019. január 19.
A soron következő pályaválasztási tájékoztató és nyílt nap december 3-án lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!