Útfejlesztések TOP-os és hazai forrásból


2018-11-12 09:24:09  | cikk: HuHa  | 


Útfejlesztések TOP-os és hazai forrásból főképe
Több 4 és 5 számjegyű útszakasz újulhatott meg az idei esztendőben Pápa vonzáskörzetében a Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I. elnevezésű TOP-os projekt keretében, legutóbb a Noszlop belterületén áthaladó 2,6 kilométeres szakaszt adták át. Útfelújításokra hazai források is rendelkezésre állnak ezek is a közlekedési infrastruktúra minőségének javítását és a közlekedésbiztonságot szolgálják. A beruházások kapcsán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója tartott sajtótájékoztatót.
Dr. Kovács Zoltán a Pápai választókerületben megvalósított útfejlesztéseket összegezte

Dr. Kovács Zoltán elmondta, a Pápai választókerületben hazai és uniós forrásból összesen 31 kilométer út újult meg 2018-ban, a fejlesztések annak az országos programnak a részét képezik, melynek keretében 526 kilométer hosszúságban újítanak fel mellékutakat. A választókerület területén TOP-os pénzből 17,2 kilométernyi út épült újjá 1,9 milliárd forintból, hazai forrásból pedig 13,8 kilométernyi utat újítottak fel 1,5 milliárd forintért.
-Pápa városából a sugárszerűen kiinduló utak többsége megújulhatott - emlékeztetett. A felújításban érintett volt a Borsosgyőrön áthaladó út, ezzel a településrész főutcája készült el, ugyanígy a Kéttornyúlakon áthaladó utat is felújították Dákáig és elkészült a Nagygyimóton áthaladó közút is, valamint a Vaszar felé futó, bázisreptérig tartó szakasz.
Borsosgyőr főutcája hazai forrásból épült újjá

Az útfelújítások részeként valósult meg a Noszlop belterületét érintő 2,6 kilométeres szakasz - melynek átadása kapcsán tartották a sajtótájékoztatót - és Bakonykoppánynál is zajlik egy felújítás.
Noszlopon 244 millió forintot fordítottak a beruházásra, ebből pályaszerkezet cserét végeztek, két réteg aszfaltot kapott az útszakasz, kialakították a padkát, felfestették a tartós útburkolati jeleket, új táblákat helyeztek el és három autóbuszöblöt újítottak fel - tájékoztatott Fekete János, a Magyar Közút Veszprém megyei igazgatója. Hozzátette, a megyében zajló útfelújítások folyamatos munkát jelentenek, néhány évvel ezelőtt a Devecser és Noszlop közötti szakaszt építették újjá, most elkészült a falu belterületén áthaladó út, a folytatásban pedig újjáépítik a Noszlop és Bakonypölöske közötti utat is, melyen pályakorrekciót is végeznek.
A Pápa-Devecser közötti út felújítását tovább folytatják - mondta el Fekete János
 
Noszlop alpolgármestere, Városi Attila a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy falujuk főutcája megújult, mint mondta, az itt élők nagyon várták már a beruházást, mely nemcsak a helyi, de az átmenő forgalom biztonságosabbá tételét is szolgálja. A falu maga is hozzájárult a fejlesztéshez, a felújított autóbuszöblök közül kettőnek a megálló építményét saját forrásból újították fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!