Vidám Márton-napi családi délután a Tókerti Óvodában


2018-11-12 09:01:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: óvoda  | 


Vidám Márton-napi családi délután a Tókerti Óvodában főképe
A Tókerti Óvodában évek óta hagyomány Márton nap megünneplése. Immár harmadik éve, hogy az óvodában elkezdődő családi délután a közeli Szent Benedek Plébánia templom kertjében fejeződik be, jó kapcsolatot ápolva a két intézmény között.
Orbánné Maráczi Judit óvodapedagógus hírportálunknak elmondta, idén is vidám, változatos programokkal várták a gyerekeket. Hangulatos zene és gyertyafényes kivilágítás mellett gyülekeztek a kis ovisok szüleikkel az óvoda udvarán. Miután az óvoda vezetője, Menyhártné Kovács Bernadett köszöntötte a jelenlevőket, majd minden kisgyermek megkapta a lámpását, a lámpás fényénél az udvaron libás fejdíszek keresésére indultak. Az udvaron csak a sok kis apró fény látszott és a gyermekek öröme hallatszott, amint megtalálták az óvó nénik által elrejtett fejdíszeket.
-Az előző napokban a gyermekek már ráhangolódtak az ünnepre, libás játékokkal, Márton történetének megismerésével. Szent Márton történet elevenedett meg a gyermekek előadásában az óvoda udvarán. Majd az óvodai program vidám tánccal zárult. Az óvodából hosszú libasorban indultak a gyermekek és szüleik a plébániára. A kis fények és a gyermekek éneke hangulatosan járta át a Tókert utcáit. Ebben az évben a hagyományok mellett egy kis újdonságot is csempésztek az óvó nénik a templom udvaron előadott műsorba. Nemcsak a gyermekek szerepeltek, hanem egy interaktív zenés, táncos, mondókás műsort adtak elő a szülők bevonásával. Nagyon hangulatos volt, ahogy a közel 70 gyermek szüleivel kéz a kézben együtt táncolt, játszott, mint egy nagycsalád. A programot Horváth Tímea óvodapedagógus állította össze. 

Szijártó László atya, a Szent Benedek Templom plébánosa a műsort megköszönve elmondta, hogy a plébánia az idén ünnepelte a 70 éves évfordulóját, de úgy gondolja, hogy a 70 év alatt még soha nem táncolt ennyi ember a templom udvarában. Nagyon örült, hogy ilyen hangulatos, sok embert megmozgató műsorral kedveskedtek a Tókerti Óvodások.
A gyermekeket és szüleiket ezután egy közös szeretetvendégségre várta a Karitász csoport, libazsíros kenyérrel, süteménnyel, üdítővel. Hiszen tudjuk a mondást:„Aki libát nem eszik, egész évben éhezik!„ - tudtuk meg az óvodapedagógustól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!