Karate: Három pápai versenyzővel rendezik az EB-t


2018-11-11 18:38:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Három pápai versenyzővel rendezik az EB-t főképe
Egy barátságos, felmérő versennyel és egy kvalifikációs bajnoksággal indult az őszi versenyszezon a Patent Griff SE karatékái számára. A november végi Európa-bajnokságra végül három pápai versenyző készülhet.

Az őszi évad a répcelaki Rakurai Kupával vette kezdetét, ahova egyfajta ráhangolódásként utazott el a pápai klub. Küzdelemben és formagyakorlatban léptek tatamira a fiatalok, előbbiben két első-, utóbbi kategóriában három első-, egy második- és három harmadik hellyel tértek haza.
- Küzdelemben Karácsony Soma, Tamás Benedek és Lázár Gréta állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, Bóka Viktória második lett, míg Szalai Dávid, Szigeti Panna és Lombosi Titusz egyaránt bronzérmet vehetett át a kupa végén - tájékoztatott Szalóki Sándor, klubvezető. - Kataban, azaz formagyakorlatban Lombosi Titusz és Lázár Gréta szerzett első helyezést. Ezek a teljesítmények jó alapul szolgáltak az ősz első komoly megmérettetésére, amely az ifjúsági és junior korcsoport számára kvalifikációs verseny is volt a november 23-25. között Budapesten megrendezésre kerülő Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságra.

Siklóson gyermek és serdülő korcsoportban Szalai Dávid első lett, Szigeti Panna pedig elcsípte a dobogó legalsó fokát. Az ifik és a juniorok között Bóka Viktória, Cheyenne Dokter és Lázár Gréta számára a kontinensviadalon való szereplés volt a tét, ahova 40 ország legjobb utánpótláskorú versenyzői utaznak el.
- Mindhárom pápai induló nagyon jó formában, harcosan küzdött, így mindannyian továbbjutottak az EB-re. Megérte a sok befektetett munka, nyár eleje óta előre meghatározott edzésterv alapján készülünk a lányokkal, a megfelelő kondíció elérése mellett technikailag és taktikailag is igyekszünk a hátralévő néhány hétben fejleszteni őket, hogy készen álljanak a nemzetközi ellenfelekre. Nincs elvárás velük szemben, szeretnénk, ha ezáltal a verseny által is nőne a tudásuk. Kíváncsian várom, mit hoz számunkra ez a bajnokság, abban biztos vagyok, hogy a lányok mindent meg fognak tenni a jó eredmények elérése érdekében - tette hozzá Szalóki Sándor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!