Hétvégén Márton-napi mulatság az Esterházy-kastély udvarán


2018-11-07 13:17:42  | cikk: Babos Petra  | 


Hétvégén Márton-napi mulatság az Esterházy-kastély udvarán főképe
A Szent Márton-napi Újbor Ünnepe szombaton és vasárnap kínál változatos programokat, jó borokat, finom ételeket és kreatív elfoglaltságokat az Esterházy-kastély udvarán. A Városgondnokság munkatársai már felállították a faházakat és megépült a színpad is a hétvégi rendezvényre.
Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója elmondta, a színpadi programokat, a legkisebbek, az Erzsébetvárosi, a Vajda lakótelepei Óvoda és a Takácsi Kenderke gyermekcsoport kicsinyeinek műsorával kezdik szombaton 17 órától.
-Az óvodások, a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok bemutatkozása mellett teret biztosítunk a profi előadóművészeknek is, így a Folk on 45 együttes is fellép, akik saját népdalfeldolgozással készülnek. A városi nagy rendezvények egyik visszatérő vendége a Vivat Bacchus, akiket vasárnap 18 óra 30 perctől hallhatnak az érdeklődők- derült ki a sajtótájékoztatón.
A Szent Márton-napi Újbor Ünnep hagyományos ceremóniája a bor-és pálinkalovag avatás, melyet a Somló és Környéke Borút Egyesület közreműködésével valósítanak meg szombaton 18 órától.
-A családokat, a gyerekeket a Liba Tour elnevezésű négy helyszínes játszóházba várjuk. Minden helyszínen elérhető a menetlevél, melybe pecséteket lehet gyűjteni. Aki három helyszínen kézműves foglalkozásokon vesz részt, illetve ügyességi feladatot teljesít, nyereménysorsoláson indulhat értékes ajándékokért. A négy helyszín: a Kópé-Vár, a Kékfestő Múzeum, a Pannonia Reformata és az Esterházy-kastély. A vasárnapi programon 14 és 17:30 között lehet rész venni. Az Esterházy-kastély kézműves foglalkozásai szombaton is várják az érdeklődőket, ekkor már lehet pecsétet szerezni a menetlevelekre 16 és 18 óra között. A pecsétekkel ellátott menetlevelet november 11-én, vasárnap 17:30-ig dobhatják be az Esterházy-kastély bejáratánál található gyűjtőbe - tette hozzá az igazgató.
Szabadkai Verita kiemelte, a két nap alatt kétszáz közreműködő gondoskodik a Szent Márton-napi Újbor Ünnepére látogatók szórakoztatásáról.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, öt borosgazda és egy pálinkaház kínálata várja a finom nedűk szerelmeseit. De a gasztronómiai élvezetekhez ilyenkor nemcsak a bor, hanem a libaételek is hozzátartoznak. A hétvégén libából készült finomságok várják az Esterházy-kastély udvarára látogatókat, de természetesen a gyerekek kedvence, a kürtőskalács sem fog hiányozni.
-A tavaszias őszi időben reméljük, sokan kilátogatnak a rendezvényre. A hétvégén a kastély kézműves foglalkoztatójában kedves és igényes díszeket készíthetnek kicsik és nagyok egyaránt.
A november 10-11-én zajló Szent Márton-napi Újbor Ünnepének részletes programja a programajánlóban olvasható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!