Baleset-megelőzés a roma asztalitenisz bajnokságon


2018-11-05 09:07:05  | cikk:  | 


Baleset-megelőzés a roma asztalitenisz bajnokságon főképe
A pápai rendőrök sporteseménnyel egybekötött közlekedésbiztonsági délutánt tartottak roma fiataloknak.

A Pápai Rendőrkapitányság a helyi gyermekjóléti központ közreműködésével asztalitenisz bajnokságra és baleset-megelőzési foglalkozásra hívta a város egyik lakótelepének roma fiataljait 2018. október 30-án.

A versenyen elsősorban általános iskolás fiúk vettek részt és a legeredményesebben szereplő diákok lehetőséget kaptak arra, hogy ők képviseljék a pápai roma fiatalokat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által 2018 novemberében megrendezendő roma-rendőr asztalitenisz bajnokságon.

Amíg a nagyobb gyerekek sporttudásukat bizonyították, addig a rendőrök a kisebbek figyelmét a téli közlekedés veszélyeire, különös tekintettel a láthatóság fontosságára hívták fel. Tájékoztatást adtak továbbá a kerékpár kötelező tartozékairól és az ajánlott felszerelésekről. A foglalkozáson a gyerekek a KRESZ legfontosabb szabályaiból összeállított teszteket is kitölthettek.

A sportverseny alatt a kicsik ezenkívül baleset-megelőzési témájú kirakókkal, illetve mágnestáblákkal is játszhattak, valamint közlekedési rajzokat színezhettek és keresztrejtvényt fejthettek.

Képek:


Címkék: rendőrségi