Jubileumi koncert élménybeszámoló és örömzene jegyében


2018-10-28 09:04:08  | cikk: Babos Petra  | 


Jubileumi koncert élménybeszámoló és örömzene jegyében főképe
Különleges jubileumi koncertnek adott otthont a Pannonia Reformata Múzeum, hiszen a pápaiak körében jól ismert és kedvelt Fodor Bernadett operaénekes koncertezett az ótemplomban. A jubileumi koncert apropóját az adta, hogy Bernadett tíz éve debütált operaszínpadon, Indiában, Mumbai-ban a National Center for the the Performing Arts színpadán SUZUKI szerepében Puccini Pillangókisasszonyában. 2010-ben debütált első Wagner szerepében a neves Frankfurti Operaház színpadán, melynek azóta is visszatérő vendégművésze. A neves német Neue Merker hangilag és színészileg egyaránt monumentális jelenségként méltatta 2013-as Álarcosbál debütálása után. Eddig nyolc Wagner heroina, közel húsz különböző mezzoszoprán és alt szerep megszemélyesítője és koncertszólistája volt.
-Pápa tulajdonképpen nem szülővárosom, mert Zalaegerszegen születtem, de egyéves korom óta itt élek és ezért pápainak vallom magam. Ha a pápai közönségnek énekelhetek, akkor szinte minden pillantásom ismerős tekintettel akad össze, ez nagyon szívmelengető érzés. Mindenképpen a legkedvesebb közönségemmel, vagyis a pápaiakkal szerettem volna megünnepelni ezt a jubileumi évet. Nagy öröm számomra, hogy sokan eljöttek a koncertemre, nagyon megható volt - mondta Fodor Bernadett, majd elárulta, szinte a fél világot bejárta a tíz év alatt, hiszen Ausztriától Argentínáig énekelt. A legbüszkébb a Rajna kincséből Erda szerepére, ami igaz, hogy egyetlen ária 7 percben, de a szakmai zsűritől elnyerte ezzel a legjobb női mellékszereplőnek járó díjra.
-Három kiváló barátom muzsikált velem, Eisenbeck Ágota, Pápa város elismert énekművésze, Seho Chang bariton, koreai operaénekes és Bonyhádi István zongoraművész, a Bécsi Zeneakadémia tanára. Mindhárman nagyszerű zenészek, öröm velük minden együtt elmuzsikált pillanat. A moderátor szerepét szintén egy kedves jó barát, Schmidt Orsolya töltötte be. A műsor zenei anyagának egyetlen koncepciója volt, hogy 'örömzenélünk', mindannyian azt énekeltük, amit a leginkább szerettünk volna. Wagnertől, Verdin, Schuberten, Mozarton át De Falla-ig sok szép muzsika felcsendült - tudtuk meg.
Betti elmondta, a közeljövőben Weinmarban, a MÜPÁ-ban és Münchenben fog énekelni, decemberben a Kékszakállú herceg várában szerepel, majd január elején az Újévi Fúvós Show-n is találkozhatnak majd a kiváló hangú mezzoszoprán énekessel.
Betti kiemelt küldetésének tekinti, hogy a nemzetközi színpadokon, mint magyar művész öregbítse hazája jó hírét. Szűkebb pátriájában gyakran hallható különböző jótékonysági alkalmak szólistájaként is. Zenei hitvallása az ókori filozófusokéval rokon: „A zene erkölcsi törvény. Lelket kölcsönöz a mindenségnek, szárnyat az élménynek, szállni tanítja a képzeletet, bájt ad a szomorúnak, derűt és életet mindennek. Lényege a rendnek, és útja minden jóhoz, igazságoshoz és széphez vezet.”
-Az éneklés? Létforma, komfort, munka, gyakorlás, egy olyan dimenzióban való létezés, amelynek minden pillanata ajándék. Az ilyen koncert pedig örömzene, a helyszín, a sok barát és rokon miatt elsősorban - hangsúlyozta az énekesnő.
A rendezvény fővédnöke dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt, aki gratulált a fiatal hölgynek a tíz éves kiemelkedő és gazdag pályafutásához, mint mondta, büszke Bettire, aki a Lokálpatrióta Kör kezdeményezésére az Alsóvárosi temetőben felállított Mindenki keresztjéhez hozzájárult csodálatos hangjával, hiszen jótékonysági hangversenyének bevételét felajánlotta a nemes célra. További sok sikert kívánt a nagytudású, értékes pápai művésznőnek.
A koncertet fényképekkel gazdagított élménybeszámoló is színesítette, így a résztvevők bepillantást is nyerhettek, szinte részesei lehettek a tíz év munkájának, eseményeinek.
A közel két órás koncertet a közönség vastapssal díjazta, majd gratulált az est fellépőinek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!