Esőben is aktívan - Országfutás Pápán


2018-10-27 18:44:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Esőben is aktívan - Országfutás Pápán főképe
Negyedik alkalommal csatlakozott Pápa városa az Országfutás elnevezésű futóeseményhez, a zord időjárás ellenére 109-en teljesítették az általuk választott távot, a résztvevők összesen 1371 kilométerrel járultak hozzá az országos kezdeményezéshez.

2015 márciusában Vadász Vince fejéből pattant ki az az ötlet, amivel mindenkit biztatott, hogy fusson, gyalogoljon, minimum öt kilométert bárhol az országban és jelentkezzen az Országfutás honlapján. Eredeti elképzelése az volt, hogy legyen annyi teljesített kilométer, amely körbeérné a 2.246 kilométeres országhatárt. Az első Országfutáson majdnem 4.000 személy 46.733 km-t hozott össze, az országhatár több mint húszszorosát. A legutóbbi, rendezvényen, 2018. márciusában, nemzeti ünnepünk hétvégéjén újra megmozdult az ország. Az eddigi teljesítést túlszárnyalva, 14.481 regisztráló már 164.129 kilométert teljesített. A pápai és környékbeli sportolók október 23-hoz kapcsolódva negyedik alkalommal húztak futócipőt, és mint Györkös Virág szervezőtől megtudtuk, az idei sporteseménnyel is a mozgás mellett az volt a céljuk, hogy egykori edzőjükre, Kis Károlyra emlékezzenek.
- Ahogy márciusban, ezúttal sem kedvezett számunkra az időjárás, a borongós idő ellenére több mint százan indultak útnak a Várkertben, ami szép szám. Márciusban 59 futó 453 kilométerrel járult hozzá az országos programhoz, szerettük volna ezeket a számokat megközelíteni vagy túl is szárnyalni. Most is megemlékeztünk elhunyt atléta-edzőnkről, Kis Károlyról, aki sokakat indított útnak, egykori tanítványai azóta is gyűjtik kilométereiket a lábaikba, a fiatalok pedig követik az utat, amit ő kijelölt. Tavasszal sok nagyobb gyermek és manócska futott velünk, ezért most vártuk azokat is, akik futni nem, de gyalogolni, túrázni tudnak és szeretnek. Úgy gondolom, a család minden tagjának kiváló kikapcsolódási és mozgási lehetőség az országfutás, szerencsére mások is így gondolták, sok apuka, anyuka és nagyszülő futott vagy tett sétát a Várkertben, nem is beszélve a baráti társaságokról, munkahelyi kollektívákról.

A Pápai Atlétikai Club nevében Mórocz Katalin köszönte meg a részvételt és a megemlékezést, majd egy közös bemelegítést követően mindenki teljesítette az általa választott távot. A pápai és környékbeli futók a nap végére összesen 1371 kilométert teljesítettek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!