Zene-szó-kép a Griff tükörtermében


2018-10-25 22:21:00  | cikk: ha  | 


Zene-szó-kép a Griff tükörtermében főképe

A KELLA együttes különleges helyszínt választott őszi koncertjének helyszínéül: a Griff Szálló tükörtermében léptek fel, ott, ahol 10 évvel ezelőtti megalakulásukkor az első hangversenyük volt. Mészárosné Farkas Katalin, Takács Annamária, Némethné Farkas Nóra és Udvardy Miklós alkotják a zenekart, mindannyian csellón muzsikálnak. Évente átlagosan két koncertet adnak, ezekre mindig hívnak vendégeket. Ezúttal is így volt ez, most a Szó és Kép Színpad tagjai léptek fel a KELLA tagjaival.

A közös munka már régre nyúlik vissza, hisz a csellista kvartett szerepelt a Bödögei Komédiákon is, valamint az Esterházy-kastélyban is felléptek együtt a Múzeumok éjszakáján. Nemrégiben a két művészeti csoport gondolt egyet és közös előadást hozott létre. A Palermói szerelmesek című vicc-skiccet a Szó és Kép Színpad az egyik újévi koncerten már bemutatta a fúvószenekarral. Ezt most kicsit átdolgozták, a zenei betéteket, a darab hangulatát a KELLA biztosítja, mesélte Csukárdi Sándor.

Az elegáns terem megtelt érdeklődőkkel

A humoros, viccekből felépített darab Szicíliában játszódik, egy maffiacsalád hétköznapjait mutatja be. A középpontban a szerelem áll, a bonyodalmaknak pedig az a forrása, hogy a helyi keresztapa két családot "tart fenn", s a két család fiataljai egymásba szeretnek. A fordulatokat olaszos dallamok erősítik, a zenekar végig részese a színpadi játéknak. A rendező Csukárdi Sándor elmondta, amikor először kigondolta, hogy a zenekarral közösen viszik színre a Palermói szerelmeseket, volt benne félsz, hisz a művészek, zeneiskolai tanárok mégiscsak komoly emberek. Aztán kiderült, hogy van humoruk és tudnak szórakoztatni, s tudják azt is, hogy ez a darab épp a könnyed szórakoztatásról szól, a napi gondok utáni kikapcsolódásról.

A KELLA zenekar koncertje három blokkból állt, az első részben a klasszikus muzsikáé volt a főszerep, többek közt Haydn és Csajkovszkij művei csendültek fel. A második rész volt a közös bemutató, a Palermói szerelmesek, a harmadikban pedig filmzenék szórakoztatták a közönséget.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!