Újabb nemzetközi sikereket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói


2018-10-25 10:32:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb nemzetközi sikereket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói főképe
Október közepén a szlovéniai Mokronogban rendezték a 24. TEM Youth International tollaslabda versenyt, amelyen a Kilián DSE versenyzői is pályára léptek. A megmérettetésen 12 ország 180 versenyzője között a pápai színeket a 13 éven aluli korosztályban Nagy Eszter, Szabó Zsófi és Horváth Csanád, a 15 éven aluliak között Nagy Dániel képviselte.

- Az egyéni mérkőzések során a csoportból Szabó Zsófi és Horváth Csanád veretlenül jutott tovább, Nagy Eszternek és Nagy Dánielnek sajnos ebben a versenyszámban befejeződtek a küzdelmek - tudtuk meg Horváth Attilától, a diákok felkészítőjétől. - A továbbjutók közül Szabó Zsófihoz kevésbé volt kegyes Fortuna, hiszen a legjobb 16 között a későbbi döntős osztrák ellenfelet kapta, Zsófi kemény csatára késztette riválisát, de komoly, négy játszmás küzdelemben sajnos alulmaradt. Csanád koncentrált, összeszedett játékkal egészen a döntőig menetelt. Itt kezdetben úgy tűnt, hogy nem jelenthet akadályt az olasz ellenfél sem, de ő rácáfolt a korai bizakodásra. Hiába vezetett Csanád 2:0-ra, az olasz fiú játéka feljavult és az ötödik játszmában 11-9-re tudott nyerni. Ettől függetlenül versenyzőnk nagyon jól játszott, egyes versenyszámban nemzetközi versenyen az első érmét - mindjárt egy ezüstöt - akaszthattak a nyakába.

A párosok között a két pápai lány együtt küzdött a minél eredményesebb szereplésért. Az első két fordulóban könnyű győzelmekkel jutottak tovább. A legjobb nyolc között az első helyen kiemelt és később a versenyt megnyerő lengyel páros megállította őket a menetelésben, de négy játszmás komoly küzdelemre késztették a későbbi bajnokot. A fiúk között ebben a korosztályban Horváth Csanád partnere ismét a seregélyesi Dulcz Domos volt.

- Bár ezen a versenyen a fiúknak nem ment úgy a játék, mint másfél hónapja Zágrábban, azért a döntőig itt is eljutottak - folytatta a DSE edzője. - A legjobb négy között Csanád revansot vehetett olasz ellenfelén, hiszen párosban legyőzték őket. A döntőben egy spanyol páros volt az ellenfél. Csanád januárban Szentpáli Marcellel az oldalán legyőzte ezt az egységet, a mostani versenyen a fiúk teljesítménye sajnos csak a három szoros játszmára volt elég, az ezüstérmet azonban teljes mértékben megérdemelték.

A 15 éven aluli korosztályban Nagy Dániel hajdúszoboszlói párjával, Kígyós Keánnal próbált szerencsét.
- A játékuk - ahogy haladtak előre a küzdelmekben - egyre inkább összecsiszolódott. A legjobb négy között négy játszmában ugyan vereséget szenvedtek a későbbi bajnok szerb párostól, de el kell ismerni, hogy a szerb fiúk játékát nem tudták megfelelőképpen kontrollálni. Ettől függetlenül nagyon szép teljesítmény a harmadik helyezés, ami Dániel első érmes sikere nemzetközi versenyen. Összességében elmondható, hogy a pápai játékosok felkészülésüknek megfelelő, jó játékot produkáltak ezen a versenyen is. Reméljük, hogy a jövőben - ha nem is mindig ilyen sikeres - de a további fejlődésükhöz szükséges jó versenyeket vívhatnak itthon és külföldön egyaránt - zárta beszámolóját Horváth Attila.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!