Jól pörgött az Észkerék


2018-10-18 13:39:32  | cikk: Babos Petra  | 


Jól pörgött az Észkerék főképe
A Pápai Észkerék Egyesület általános iskolai matematikaversenyén negyven csapat vett részt a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, két kategóriában. Az egyesület idén hetedik éve szervezte meg a nagy népszerűségnek örvendő megmérettetést.
A háromfős csapatok első körben írásban kreatív logikai és ügyességi totót és kifejtendő feladatokat oldhattak meg. A javítás ideje alatt Pápa Város Önkormányzatának felajánlásából megvendégelték a résztvevőket, majd hat-hat csapat mérkőzött meg a szóbeli döntőben.
Dr. Spissich László, a verseny szervezője hírportálunknak elmondta, a feladatokat a Munkácsy iskola matematika munkaközösségének tagjai állították össze, a javításban pedig a kísérőtanárok is részt vettek. Az egyesület elnökétől megtudtuk, az Észkerék is megkezdte már a munkáját, a napokban zajlottak az országos versenyek első fordulói, s remélik, a pápaiak közül sokan továbbjutnak.
A középiskolások versenyét november végén tartják, a megmérettetésnek a Türr Gimnázium ad otthont.

Képek:

I. korcsoport:
1. Villámhármas: Böröczky András Bálint (Munkácsy), Hetyei Dániel
(Türr), Hegedüs Dominik(Türr)
2. Szendvicsek: Csomor Máté, Mátics Lázár, Spreitzer Áron (Szent
István)
3. Leopárdok: Hauber Frida, Bíró Róbert, Nagy Botond
II. korcsoport:
1. Kockák: Császár Tamás, Farkas Ábel, Szautner Péter (Munkácsy)
2. Bűvös kockák: Bodnár Mária, Eszes Patrik, Nagy Csongor (Szent
István)
2. Köbgyök 27: Balatoni László, Hauber Henrik, Varga Dániel (Szent
István)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!