A páratlan oldali járda is megújul a Teleki utcában


2018-10-17 14:55:05  | cikk: HuHa  | 


A páratlan oldali járda is megújul a Teleki utcában főképe
Rozmaring utca, Esterházy úti sarok, Nyolcadik utca, Hatodik utca és Göncöl utca - ezekben az utcákban zajlott 2018-ban, illetve zajlik most is járdafelújítás. A hét elején egy újabb munka kezdődött meg, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. alvállalkozója a Teleki utca páratlan oldali járdáját építi újjá. A Teleki utca páros oldali gyalogosfelülete már a múlt évben elkészült a Veszprémi út és a Szabó Ervin utca közötti szakaszon, a páratlan oldalon ugyanezen utcák között dolgoznak a kivitelezők.
A járdafelújítás itt is indokolt

-A Teleki utca páratlan oldalának járdafelújítását ugyanazok az okok indokolják, mint más esetekben, az intézményi környezet és a forgalom nagysága. Itt reggel és délután nagyon nagy a forgalom, fontosnak tartjuk, hogy az intézménybe járó gyermekek biztonságban legyenek. A Teleki utca páratlan oldalán is van járda, ám az idők folyamán ez elhasználódott, dimbes-dombos lett, néhány nagy fa pedig szétnyomta az aszfaltos burkolatot. Most jó minőségű, sok évre építeni tervezett járdát kapnak az itt lakók és az iskolába járók.
A Veszprémi úti saroknál kezdték meg a munkát

A beruházás részleteiről Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást.
-A járda hossza 381 méter, területe 458 négyzetméter, a megépítendő kertiszegély pedig 394 folyóméter hosszú.
Az új járófelület kialakításának módja itt is megegyezik a többi munkánál alkalmazott technológiával, új alapot készítenek a járdának és erre kerül a térkőburkolat. Rádi Róbert azt is elmondta, a beruházás nettó költsége közel 9 millió forint, a munkálatok befejezési határideje december 20. A beruházásra a forrást a város a saját költségvetéséből biztosítja - tette hozzá Áldozó Tamás.
Áldozó Tamás és Rádi Róbert a kivitelezőkkel a helyszínen

A munkálatok a Veszprémi úti kereszteződésnél kezdődtek, az építők szakaszosan dolgoznak, most a Wesselényi utcai kereszteződésig bontották fel a régi felületet, de már a szegélyépítési munkák is megkezdődtek.
Már készül a szegély az első szakaszon

A polgármester kiemelte, ebben az évben közvetlen költségvetési forrásból 110 millió forint körüli összegből újulnak meg járdák, ebben nem szerepel az a járdafelület, melyet a Jókai utcán építettek újjá és amit a Korvin utcán fognak megépíteni. Ezekkel együtt a 200 millió forintot közelíti a járdafelújítások értéke. A városvezető hozzátette, nagyon sok pápai utca járdájára ráfér a felújítás, és bár már eddig is sokat megépítettek, van még munka ezen a területen.
Az önkormányzat az idei évre még egy járdafelújítást tervez, ez a Várkert mellett húzódó Szent István úti gyalogosfelület lesz, melynek az első szakasza épülhet meg idén, vagyis a várkerti lejárótól a Nepomuki szoborig. A polgármester úgy fogalmazott, ez akár a Zöld Város I. projekt saját forrásból finanszírozott részének is tekinthető, hiszen annak a környezetét érinti. Ezen túl még egy 4 millió forintos összeg szerepel az idei előirányzatban, azt azonban vélhetően átcsoportosítják a következő évre.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!