Ügyviteli gyakorlatok a Közgázban


2018-10-15 14:04:40  | cikk: Babos Petra  | 


Ügyviteli gyakorlatok a Közgázban főképe
2017 áprilisában a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma elnyerte a megtisztelő Az Oktatási Hivatal bázisintézménye címet. Ez azt jelenti, hogy három évig rendelkeznek ezzel a kitüntető címmel, s ez arra is kötelezi az intézményt, hogy jó gyakorlataikat más iskolák számára átadják, bemutassák. Minden évben munkatervet készítenek, s négy alkalmat kijelölnek a bemutatkozásra. Ma tartották az első rendezvényt, amelyen az IKT eszközök álltak a középpontban.
Berta Ildikó tagintézmény-vezető elmondta, az IKT eszközök alkalmazása új gyakorlat, amely népszerűsíti a technika adta lehetőségeket, ezért szerették volna ezt bemutatni az érdeklődőknek. A tanórán Somogyi Katalin tanárnő az új eszközöket, mint például az okostelefonok adta lehetőségeket, a KAHOOT formatív értékelő eszközt, a LEARNING APPS interaktív, multimédiás, "tankocka" készítő alkalmazást és a digitális tábla adta lehetőségeket mutatta be az ügyviteli gyakorlatok tantárgy keretében.
-A diákok ebben az esetben használhatják a telefonjaikat. Az iskola különleges helyzetben van, s úgy gondoljuk, hogy a telefonokat olyan esetben használhatják a tanulók a tanórán, amikor az a tanulásban segíti őket. A diákok jól ismerik az informatika adta lehetőségeket, de azért még kell tanulniuk a programokat, az elveket, az applikációk felhasználását - tette hozzá Berta Ildikó.
A bemutató óra után a résztvevők megbeszélték a tapasztalataikat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!