Keszekusza varázspálcája


2018-10-13 18:33:21  | cikk: ha  | 


Keszekusza varázspálcája főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban gyerekbérletes előadással indult a 2018-19-es színházi évad. A kisiskolások az Óperenciás, a Kerekerdő és a Hétmérföldes bérletben ezúttal a Múzsák Társulat zenés játékát láthatták, a Keszekusza varázspálcája című öko-mesemusicalt. A Múzsák Társulat már több darabbal is járt Pápán, zenés darabjaik rendkívül népszerűek. Ezúttal Thúróczy Katalin történetét dolgozták fel, mely egy erdőbe repíti a gyerekeket.

Kerekerdőben vagyunk a varázslólak előtti tisztáson. Itt él Keszekusza az erdei varázsló, és manósegédje Teszetosza. Őket keresi fel a pillangó (aki valójában még hernyó, de már annak is gyönyörű), hogy varázsoljon neki Keszekusza szárnyakat, hogy elrepülhessen a virágos mezőkre. Teszetosza rögtön beleszeret a pillangóba, de rájön, hogy ha a varázsló szárnyakat varázsol a pillangónak, akkor az elrepül messzire, és soha többé nem láthatják egymást. A manó arra jut, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha eldugja a varázsló pálcáját. Ebből következnek aztán a bonyodalmak.

Keszekusza tehetetlen varázspálcája nélkül

Így indul a történet, zenés betétekkel gazdagítva. A szerelmi szál mellett bontakozik ki a fontos mondanivaló, a környezetvédelem. A katica, a hangya, a szentjánosbogár és a giliszták is megsínylik az ember jelenlétét a természetben, hisz semmire nem figyel, szemetel, bűzös, hangos dobozzal járkál az utakon, amiből aztán olaj folyik a katicára. Aztán előkerül a varázspálca és mindent rendbehoz a varázsló és még a szerelmes inas sem marad hoppon: a pillangó megígéri, hogy visszatér hozzá időnként a virágos mezőről.

A JMSZK-ban már öt gyermekbérletben kínálják az előadásokat, háromban az alsó tagozatosoknak, kettőben pedig az ovisoknak. Ez utóbbi újdonság, hisz van egy új bérlet, a Vackor, erre még várják ovis csoportok jelentkezését. A következő darab a Magyar Népmese Színház A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack - avagy Katinka kertje című bemutatója lesz, november végén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!