Másfél milliárdot meghaladó útfejlesztés


2018-10-13 12:19:23  | cikk: HuHa  | 


Másfél milliárdot meghaladó útfejlesztés főképe
Hétfőn megkezdődött a Korvin utca rekonstrukciója, az első építési ütem a Fő tér és a Kard utca közötti szakaszt érinti. Egyelőre a bontási munkákat végzi a kivitelező, ennek befejezése után kezdődik az útszegély építés és az új járda kialakítása. A munkálatok megkezdése kapcsán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a várost érintő útfejlesztéseket összegezte a minap.
-Fontosnak tartom, hogy beszéljünk összefoglalóan is az útfelújításokról, hiszen az egyedi kormánydöntéssel kapott forráshoz az önkormányzat is jelentős milliókat tett a városi utcák felújításához, de van egy országos program is, melybe a csatolt települések is belefértek, így az útfelújításokra fordított pénz jóval meghaladja a milliárdot - közölte.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a Pápát érintő útfelújításokat összegezte

Emlékeztetett, a Korvin utcai felújítás a kormány egyedi döntése alapján kapott 650 millió forintos támogatás felhasználásával valósul meg, tavaly ebből épült újjá a Várkert utca, a Török Bálint utca, a Vásár utca és a Korona utca, az idén pedig már elkészült a Jókai utca. Emellett a várost érintő, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak is megújultak állami és európai uniós forrásból, az országos útfejlesztési program keretében. Így például a Vaszari út a reptér felé, valamint a Borsosgyőrön illetve Kéttornyúlakon átvezető országos főút, melyek egyben a városrészek fő utcái is.
-Ha mindehhez hozzávesszük a Pápáról sugarasan kiinduló utakat is, akkor több, mint 10 kilométer hosszúságú út felújításáról beszélhetünk, hiszen a Nagygyimót felé haladó út felújítása is jelentős eredmény - emelte ki. Az útfelújítások közlekedésbiztonsági szempontból nagyon fontosak, és az útpálya megújításán túl új autóbusz öblök, átereszek, forgalomtechnikai berendezések kialakítását is jelentették, mindez 21. századi közlekedési infrastruktúrát eredményezett az érintett útszakaszokon - véli a politikus.
A Korvin utcában a héten elején kezdődött meg a munka

Dr. Kovács Zoltán arról is szólt, a Magyar Közúttal már egyeztettek arról, hogy a Somlai úti körforgalomhoz és a MIG-21-es emlékmű körforgalmához további közlekedésbiztonság-technikai eszközöket telepítenek, hogy a járművezetők figyelmét a közlekedésre irányítsák.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!