Évadkezdő ülést tartott a Pápai Polgári Kör


2009-09-11 11:32:23  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Évadkezdő ülést tartott a Pápai Polgári Kör főképe
Tegnap este tartotta évadkezdő ülését a Pápai Polgári Kör a Pápai Ipartestület székházában. Rabi István, elnök köszöntötte a szép számmal összegyűlt tagokat, majd beszámolót tartott az elmúlt évről. Tavaly  első meghívott vendégük Lőcsei Gabriella, a Magyar Nemzet felelős szerkesztője volt. A tartalmas programok közt szerepelt Wittner Mária, Hóhér vigyázz című filmjének a megtekintése, dr. Papp Lajos szívsebész előadása. Az idei évet január 9-én egy utószilveszteri bulival kezdték, ahol fellépett a Pápai Musical Stúdió, februárban a magyar nyelvről beszélgettek, márciusban Szakály Sándor, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tagja tartott interaktív előadást Világválság és válasz címen. Április 4-én a Bakonyér partját a Gyimóti úttól a Várkert végéig megtisztították, mintegy 50 zsák hulladékot összegyűjtve. Április 16-án Vida Péter borászt, majd rá egy hónapra május 16-án dr. Schmitt Pál, Európa Parlamenti képviselőt hívták meg vendégül. A Polgári Kör hagyományos programja a Csíksomlyói búcsúra való kiutazás, mely során 3 napot töltöttek Erdélyben. Június 19-én Wass Albert emlékkőnél tartottak megemlékezést, melyet az Edvy Malomban a hagyományos évadzáró piknikkel folytattak, az Európa Parlamenti választások kiemelkedő győzelmének ünneplésére. Részt vettek a Civil Fórum budapesti nagygyűlésén és a trianoni megemlékezésen. Az elnök beszámolt a Polgári Kör anyagi helyzetéről is és megvitatták a most megkezdett évadra  tervezett programokat. Az idei évben szeretnék meghívni Farkas Bertalant, a pápai kötődésű űrhajóst, felmerült még Kopp Mária, társadalomkutató, Hende Csaba, a Szövetség a Nemzetért kuratóriumának elnöke, illetve dr. Márfi Gyula érsek meghívása. Rabi István felhívta a figyelmet a magyar élelmiszerek vásárlására, az 599-el kezdődő vonalkódok figyelésére és szokásaikhoz híven egy szép magyar nótával fejezték be az ülésüket.


Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!