Unger Tamás: Süle Zsolt megint olcsó, populista politizálással próbálkozik


2018-10-12 20:36:52  | cikk: HuHa  | 


Unger Tamás: Süle Zsolt megint olcsó, populista politizálással próbálkozik főképe
A városvezetés folytatja azt a politikát, melynek lényege, hogy az elhibázott lépéseket a város lakóival fizetteti meg - a Pápa Városi Televízió tudósítása szerint így fogalmazott Süle Zsolt, Jobbikos képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján, melyen a legutóbbi testületi ülésen történtekre reagált. A képviselő a kastélykerítés építéssel, a Jókai utcával kapcsolatos napirendekről beszélt, de kritizálta a város projektjeit is, szavaira pedig Unger Tamás alpolgármester reagált ma délelőtt, a valamintárosházán tartott sajtótájékoztatóján.
-Süle Zsolt megint olcsó, populista politikával próbálkozik és tulajdonképpen ostobaságokat beszél - jelentette ki. Hangsúlyozta, a projekteket szakemberekkel készíttették elő, jogszabályok szerinti engedéllyel rendelkező szakembereket vontak be a pályázatok előkészítési, tervezési és közbeszerzési szakaszában, ugyanakkor Süle Zsolt nem gazdasági, nem jogi, nem műszaki és nem közbeszerzési szakember, nem vett részt városfejlesztési projektek tervezésében, végrehajtásában, ilyen jellegű tapasztalatai nincsenek.
-Az általa kritizált pályázatokat lehetősége volt megismerni képviselői munkája során, hiszen ezeket a testület elé tártuk és folyamatosan beszámoltunk ezek előrehaladásáról. Ráadásul ő abban a bizottságban ül, melynek kiemelt feladata, hogy ezeket a projekteket megtárgyalja. Ezeken az üléseken lehetősége lett volna érdemi kérdéseket, javaslatokat, módosító indítványokat megfogalmazni, de ezzel a lehetőséggel ő nem élt. Ezzel szemben nyilvánosan folyamatosan kritikát fogalmaz meg és ezzel a mi szemünkben a kommunikációja hiteltelen és csupán arra szolgál, hogy a közvéleményt hergelje.
Példaként említette Süle Zsolt két mondatát: az adók emeléséről és megszorításokról, valamint arról, hogy az önkormányzat a sokadik bőrt húzza le az autósokról.
-Mindkettő hazugság, nem felel meg a valóságnak - közölte, hozzátéve, Süle Zsolt a Jobbikos mentalitást követi, mely szerint sokkal könnyebb a közvéleményt hergelni, mint szakmai véleményt kialakítani és elmondani.
Süle Zsolt egy legfeljebb 10 százalékos, szétesés szélén álló párt képviselője - mondta Unger Tamás

A testületi ülésen felemlegetett Facebook csoport kommunikációjával kapcsolatban Süle Zsolt - az infopapa.hu internetes hírportál szerint - úgy fogalmazott „sajnálja, hogy a napirendi pontot nem tudták a tényeknek megfelelően megbeszélni, mivel ennek tárgyalásakor adta elő elég abszurd performance-át polgármester úr, elterelve ezzel a szót a lényegről. Közszereplőhöz méltatlanul és kissé cinikusan sajnáltatta önmagát, mások magánéletében - így az enyémben - vájkált, pedig semmi köze nincs hozzá! Polgármester úr magáról állít ki szegénységi bizonyítványt amikor - hozzáteszem, most már rendszeresen - az én magánéletemmel, az én privát szférámmal foglalkozik, a közügyek tisztázása helyett. Ráadásul ezt tetézi azzal, hogy valótlanságokat állít rólam, szintén nem első alkalommal és a városvezető olyanok szájába is adott mondatokat, akik nem közszereplők és védekezni sem tudtak az elmondottakkal kapcsolatban.” (forrás: infopapa.hu)
Erre reagálva Unger Tamás azt mondta, a polgármester által a Facebook csoporttól hozott példák is tükrözik a Jobbik kommunikációját. Az említett csoport a kastélykerítésről folytatott hosszabb beszélgetést.
-Ez nagyon sok ostobaságot, sok szakmaiatlan kijelentést tartalmaz, ezen felül pedig több esetben is a büntető törvénykönyvbe ütköző tevékenységgel gyanúsítják meg a város vezetését, mint a csalás, a hűtlen kezelés, a korrupció - ezzel kimerítik a hozzászólók a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés és rágalmazás bűncselekményét. Ezen felül trágár szavakkal, kifejezésekkel illetik munkatársainkat, sőt életellenes cselekedetet - akasztást - helyeznek kilátásba.
Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Süle Zsolt moderátorként megengedője és ezáltal részese, sőt bizonyos esetben gerjesztője ennek a kommunikációnak, hiszen az ő számára semmilyen etikai problémát nem jelentett, amikor „kötelet nekik” típusú hozzászólások érkeztek, hiszen nem törölte őket.
-Az ilyen jellegű kommunikáció ellen a városvezetés tiltakozik, és a jövőben is tiltakozni fog - hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve, ezek ellen a jogi fellépés lehetőségét is vizsgálja.
-Elegünk van már abból, hogy nagy nyilvánosság előtt bűncselekményekkel gyanúsítanak, rágalmaznak bennünket, rosszindulatú sejtetésekkel a munkánkat, személyünket, kollégáinkat becsmérlik! Nyílt, normális közbeszédet szeretnénk, ha pedig a kommentelők közül valakinek jogszabályszegésről van tudomása, az tegyen feljelentést.

Unger Tamás az infopapa.hu-n megjelent cikk alapján Süle Zsolt egy másik mondatát is idézte a Jobbikos képviselő sajtótájékoztatójából, mely szerint ezt mondta: „Sajnos eljutottunk oda, ahonnan 30 éve indultunk: az emberek félnek elmondani a véleményüket nyilvánosan , mert úgy érzik retorziók érhetik őket ezért.” E gondolatra úgy reagált, a normális, értelmes emberek nem félnek elmondani a véleményüket, mert tudják, normális válaszokat fognak kapni.
-A sokszor minősíthetetlen, trágár szavakkal teli, nyilvános becsületsértéstől és rágalmazástól sem mentes kommunikációnak a közbeszédbe történő átültetése, fenntartása, gerjesztése a Jobbik felelőssége.

A Jobbikos képviselő kastélykerítéssel és a Jókai utcával kapcsolatos kritikáiról elmondta, a kastélyprojektben dolgozó szakértő tájékoztatása ellenére sem értette meg a képviselő a költségek növekedésének okait, éppúgy, ahogy a Jókai utcát érintő változások indokait sem. Az előbbinél a cél az volt, hogy minél takarékosabb megoldással rekonstruálhassák a kastélykerítést, amiről aztán a kivitelezés során több helyen kiderült, hogy nem lehetséges, és a kerítés állapota miatt a bonyolultabb és költségesebb megoldást kell választani. A Jókai utcai parkolási díj bevezetése pedig azt a célt szolgálja, hogy közpénzen ne legyenek közterületi gépkocsitárolók és minden vásárló tudjon parkolni az utcában. Hangsúlyozta, az eddig is érvényes közlekedési rend alapján rendezett állapotokat teremtettek.

Az alpolgármester sajtótájékoztatója végén Süle Zsolt egy másik gondolatát is megragadta, az infopapa cikke szerint ugyanis a Jobbikos képviselő a Jobbikot a Fidesz egyetlen potenciális ellenfelének nevezte. Erre válaszul Unger Tamás azt mondta, Süle Zsolt egy legfeljebb 10 százalékos, szétesés szélén álló párt képviselője, nem csoda, hogy meg van ijedve a jövő évi választásoktól. Ráadásul bejelentkezett egy újabb párt, mely a Jobbik korábbi szellemiségét tűzte zászlajára, ennek megalakult a helyi szervezete is, mely a radikális szavazókat sorra át fogja csábítani és a Jobbikot nyíltan ellenfélnek tekinti.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!