Sportvetélkedőt szervez a Pápai Judo Akadémia


2018-10-09 10:52:05  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Sportvetélkedőt szervez a Pápai Judo Akadémia  főképe
Október 20-án szombaton a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal játékos sportvetélkedőt szervez a Pápai Judo Akadémia.
Az eseménnyel azoknak a 2008 és 2012 között született kis sportolóknak szeretnének megmérettetési lehetőséget biztosítani, akik koruknál fogva még nem vehetnek részt az országos, régiós versenyeken. A vetélkedő megkezdése előtt a Honvédelmi Sportszövetség programja alapján előadást tart Gangler László ezredes, az előadás témája: A Pápai Légibázis bemutatása a gyerekeknek - tudtuk meg Pillér Gábortól, az akadémia alelnökétől.
- A vetélkedőn a judo versenyek atmoszféráját igyekszünk szimulálni, hogy a gyerekek minél hamarabb testközelből megismerkedhessenek a judo versenyekkel. Azokban a csoportokban, ahol csak két induló van, két győztes mérkőzésig tart a vetélkedés. Nem súlycsoportok alapján versengenek a gyerekek, hanem mindenkit háromfős csoportokba osztunk be, így mindenkinek lesz mérkőzése, és minden induló érmes helyen végez. Két éve foglalkozunk a 6-9 éves korosztállyal, az elmúlt időszakban sokan kerültek fel a minijudo csoportunkból az ovijudosok közé, úgy gondoltuk, számukra is igyekszünk ha játékos formában is, de egyfajta versenyhelyzetet teremteni, bízom benne, hogy jól sikerül a nap és mindenki pozitív élményekkel tér majd haza.
Az alelnök hozzátette, a korábban említettek mellett az is a célja a rendezvénynek, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsék a katonaság iránt és később a katonai pályát válasszák.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!