Idősek napja a nyugdíjas egyesület szervezésében


2018-10-05 20:35:04  | cikk: Babos Petra  | 


Idősek napja a nyugdíjas egyesület szervezésében főképe
Pénteken délután ünnepelni gyűltek össze a tagok az idősek világnapja alkalmából a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. Az érkezőket csokival, öleléssel, kedves szóval fogadták, majd a színházteremben ültették le. A szép számban összegyűlteket Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte.
Baán Éva a program kapcsán elmondta, az idősek világnapja a legszebb ünnepe a szépkorúaknak, amire nagy örömükre minden évben sokan ellátogatnak.
Az önkormányzat nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, mindig nagy örömmel jön olyan közösségbe, ahol szépkorúakkal találkozhat. Beszédét egy Albert Schweitzer idézettel színesítette mi szerint: „A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon”
-Amikor köszönteni megyek 95 és 100 éves embereket, minden alaklommal megkérdezem tőlük, hogy mi a hosszú élet titka. Sokféle választ kaptam már, de négy dolgot lehet kiemelni, amit mindenki kivétel nélkül elmondott: a munka, a család, a szeretet és egy kis fehér vagy vörös bor, ami szintén segít a hosszú élet megőrzésében - mondta az alpolgármester, majd hozzátette, az idősek világnapját 27 éve ünnepeljük már. Természetesen ezt megelőzően is nagyon sok figyelem fordult az idősek felé, nincs olyan társadalom, amelyik valamilyen formában ne tisztelné az idős polgárait.
-A világnap emlékeztet, arra a kötelességünkre, amely a szépkorúakkal szemben meg kell, hogy legyen. Az Önök munkája és szorgalma nélkül nem ilyen lenne a városunk, településünk. Figyelmünket újra és újra fel kell, hogy hívja egy világnap arra, hogy az Önök véleményt fogadjuk el és hallgassuk meg. Egyre hosszabb életutakat láthatunk, s egyre hosszabb azoknak az éveknek a száma, amit a szépkorúak nyugállományban tudnak tölteni. Egyre bővülnek azok a feltételek, amivel biztosítani tudjuk az életüknek ezen szakaszában a lehetőséget a kibontakozásra, a hétköznapjaik hasznos eltöltésére. Azon dolgozunk itt mindannyian, hogy e feltételek meglegyenek és bővüljenek - tette hozzá, majd kellemes szórakozást kívánt a délutánhoz, s jó egészséget mindenkinek.
A köszöntő után Gergely Róbert Szécsi Pál emlékestjét hallhatták és láthatták a megjelentek, majd a jó hangulatú rendezvény kötetlen beszélgetéssel, borozgatással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!