Bánhidi Márkra emlékeztek az atléták


2018-10-05 11:23:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bánhidi Márkra emlékeztek az atléták főképe
Harmadik alkalommal állítottak emléket a pápai és környékbeli atléták Bánhidi Márknak, a 2014 januárjában nagyon fiatalon elhunyt, tehetséges sportembernek.
A verseny célja az emlékezés mellett a versenyzési lehetőség biztosítása volt a felső tagozatosok részére valamint az atlétika sportág népszerűsítése. Szerencsére az időjárás kegyeibe fogadta a napot, így ragyogó napsütésben 100-nál is többen versengtek egymással a Fiumei úti sporttelepen.
- A versenyt két kategóriában rendeztük - tudtuk meg Mórocz Katalin szervezőtől, a Pápai Atlétikai Club edzőjétől. - A 2004-2005-ben születetteknek 100, 400 és 1000 méteres síkfutást rendeztünk, a 2006-2007-esek 60, 400 és 1000 métert futottak, emellett számukra fél kilogrammos gumikalapács-dobás versenyszámot is hirdettünk. Örömteli, hogy ilyen sokan eljöttek, szinte az összes városi általános iskola képviseltette magát, sőt több környékbeli intézmény is elhozta tanulóit. Ellátogatott a versenyre Márk édesapja, dr. Bánhidi Miklós is, az ő kérésére a versenyt követően egy 1000 méteres örömfutást is rendeztünk, ami nem véletlen, hiszen Márk a 4x1000 méteres váltó tagjaként a mai napig országos csúcstartó.
- Megtisztelő volt a város és a Pápai Atlétikai Club részéről a felkérés, hogy viselheti-e Márk nevét ez a verseny, természetesen igent mondtam, hiszen Márk is hasonlóan energikus, ambiciózus gyermek volt, mint a ma itt versenyzők - mesélte dr. Bánhidi Miklós. - Nem érkeztem egyedül, tanítványaim, egykori barátok is elkísértek, akik meglepődtek, hogy milyen sokan indultak, köszönet a testnevelőknek, a szervezőknek.

A versenyszámok 1-3. helyezettjei éremdíjazásban, a 2004-2005-ben született fiú és lány 1000 méteres futamának első helyezettjei serlegjutalmazásban is részesültek. Eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!