Kultúrreggelit szervezett a JMSZK az iskolák számára


2018-10-04 14:15:42  | cikk: HuHa  | 


Kultúrreggelit szervezett a JMSZK az iskolák számára főképe
Együttműködésre invitálta a város oktatási intézményeit a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a fiatal korosztály megszólításához. A programnak a Kultúrreggeli címet adták, s ennek megfelelően ízletes reggelivel és kötetlen beszélgetéssel, közös ötleteléssel telt a szerda reggel.
Együttműködésre invitálták a pedagógusokat a JMSZK munkatársai

Mint ismeretes, a JMSZK szakmai programjának kiemelten fontos része, az ifjúság, a diákkorosztály megszólítása, rendezvényekbe való bevonása, színházlátogatásra ösztönzése és a közművelődési lehetőségek iránti érdeklődés felkeltése, ehhez a munkához kérték az iskolavezetők, pedagógusok segítségét.
A Kultúrreggelire szóló meghívást valamennyi intézmény elfogadta, iskolaigazgatók, ifjúságvédelmisek, szabadidőszervező pedagógusok jöttek el a programra, őket Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója és munkatársai köszöntötték és szendviccsel, friss zöldségekkel, kávéval, teával fogadták.
Szabadkai Verita, a művelődési központ igazgatója vázolta fel terveiket

Az igazgatónő elmondta, szeretnének rendszeresen egyeztetni az iskolák pedagógusaival, várják segítségüket, ötleteiket, tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy a diákokat miként vonhatnák be a város kulturális eseményeibe, akár szereplőként, akár közönségként.
A beszélgetésen elhangzott, a JMSZK teret kíván adni a tehetséges fiatalok bemutatkozásának a városi rendezvényeken, ünnepségeken, így várják az iskolák jelentkezését, akár az nemzeti ünnepeken való fellépésre, akár az egyéb kulturális, szórakoztató városi programokon történő szereplésre.
-Szeretnénk, ha a fiatalok nemcsak az iskola falai között mutathatnák meg tehetségüket, hanem a város nagyközönsége előtt is - fogalmazta meg Szabadkai Verita. A felkérésre az Erkel-iskola, a Református Gimnázium és a katolikus iskola máris reagált, ők szívesen készítenek műsort az adventi rendezvénysorozatra.
Ötletek, vélemények egyaránt elhangzottak az iskolák képviselői részéről

Nagy kérdés, hogy a középiskolás korosztályt mi érdekli, milyen programokkal lehet őket megszólítani, hiszen az eddigi kezdeményezések sikere felemás volt - erről is beszélgettek a pedagógusokkal közösen ötletelve. A JMSZK régi-új diákprogramok szervezésének gondolatát is felvetette és színházbérlet vásárlásra invitálta az iskolákat, ez utóbbival kapcsolatban azonban felmerült a színházi viselkedéskultúra kérdése. A közművelődési intézmény a pedagógusok közreműködését kérte abban, hogy a diákokat megtanítsák, hogyan kell egy színházi előadáson viselkedni, hiszen ezzel olykor komoly problémák vannak.
Sok gyakorlati kérdésre is keresték a választ

A rendezvényekkel kapcsolatban számos gyakorlati kérdés is szóba került, melyre együtt keresték a megoldást és megállapodtak abban, hogy a diákönkormányzatok segítő pedagógusaival rendszeres kommunikációt folytat a jövőben a művelődési központ, a programjaikról, rendezvényeikről szóló meghívókat, tájékoztatókat pedig a leghatékonyabban próbálják eljuttatni az oktatási intézményekbe, hogy minél több fiatal előtt ismertté váljanak.

A beszélgetésen a JMSZK-t érintő európai uniós és egyéb fejlesztésekről is tájékoztatták az iskolák képviselőit, felhívva a figyelmet az újonnan megnyíló közművelődési lehetőségekre, melyekre ugyancsak várják a fiatal korosztályt.
A művelődési központ tervei szerint a Kultúrreggeli nem egyedi alkalom volt, a későbbiekben is szeretnék ily módon is tartani a kapcsolatot a város iskoláival, hogy minél több kultúrafogyasztó diák kerüljön ki az iskolapadokból.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!