Száz éve ért véget a nagy háború


2018-10-01 22:50:45  | cikk: Babos Petra  | 


Száz éve ért véget a nagy háború főképe
Kiállítás megnyitóval kezdődött az Országos Könyvtári Napok pápai programsorozata. Lóky György és Proszt Imre gyűjteményéből nyílott tárlat a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján. A kiállítás olyan tárgyakat vonultat fel, amelyek kiegészítik az éremgyűjtést, vagyis képeslapokat, fényképeket, dokumentumokat, plakátokat és kitüntetéseket.
-Rég elhunyt Proszt Imre barátommal közösen készítettük a 90 éve ért véget a nagy háború című kiállítást. Miután családja megőrizte a tárlat anyagát, így most ezzel kiegészítettem a saját anyagomat - tudtuk meg Lóky Györgytől, aki kiemelte, igyekezett a kiállítást úgy összeállítani, hogy a néző kis ízelítőt kapjon a történelem ezen időszakáról, természetesen nem szájbarágósan.
A kiállítást dr. Hermann István könyvtárigazgató nyitotta meg a nagyérdemű közönség előtt. Mint mondta, az első világháború hősi halottainak századunk húszas és harmincas éveiben szinte minden városban és faluban emlékművet állítottak. Köszönetét fejezte ki Lóky Györgynek, aki összeállított a kiállítás anyagát és a Proszt családnak, hogy rendelkezésükre bocsájtották Proszt Imre gyűjteményét.
Az Országos Könyvtári Napok holnap délután 17 órakor Vasuta Gábor Életöröm című könyvének bemutatójával folytatódik a könyvtár olvasótermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!