A hosszabb kispad döntött


2018-09-30 15:08:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A hosszabb kispad döntött főképe
Megyei rangadót rendeztek az NB II-es kézilabda bajnokságban, a nyeretlen Bakonyerdő Pápa a legutóbbi szezonban az NB I/B-től búcsúzó Ajkát látta vendégül. A találkozó pikantériáját az adta, hogy ezen a bajnokin játszott először nevelőegyesülete ellen Bors Martin, a pápaiak nyáron eligazolt gólkirálya.
Lendületes, bátor játékot láthattunk a hazaiaktól az első félidő első felében, tíz perc játék után 7-4-re is vezetett a Pápa, nagyobb is lehetett volna a különbség, azonban több alkalommal is a kapufáról kifelé pattant a labda. A szintén ajkai múlttal rendelkező Körli Norbert jól őrizte a hazai kaput, a 16. percre azonban összekapta magát az Ajka, és kiegyenlített. A Bakonyerdő támadásai megrekedtek, lassan rendeződtek vissza, így a szomszédváriak könnyű gólokkal átvették a vezetést (22. perc 12-13). A hajrában ismét a hazaiak akarata érvényesült, Róth, Vígh, Nagy és Szakács nélkül is partiban voltak, 15-17-tel fordultak a felek.
A második félidő két hazai góllal indult, ezután azonban egyre nagyobbra nyílt az olló a csapatok között, látszott, hogy Poór Tamás tanítványai a hosszabb kispad miatt frissebbek, gyorsabbak, így az utolsó tíz perchez kanyarodva eldőlt a két pont sorsa. A hajrában még egy utolsó rohamot indított a Pápa, még egy kínai figura is belefért, ám ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, hét góllal nyert a KK Ajka.

Bakonyerdő Pápa - KK Ajka 30-37 (15-17)

Kapcsándi Zsolt: A végeredmény nem tükrözi a játék képét, a hosszabb pad legyőzött minket, de meggyőződésem, hogy számunkra többet tartogatott ez a meccs, mint amit az eredmény mutat. Voltak hibáink, de egy rossz szó nem érheti a játékosokat, egy cserével is mindent megtettek, technikailag mindent megoldottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!