Drámai hajrá, utolsó másodperces kosárral kapott ki a Pápa


2018-09-29 14:04:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Drámai hajrá, utolsó másodperces kosárral kapott ki a Pápa főképe
A B csoportos kosárlabda bajnokság második mérkőzésén a Concordia Motax KC Pápa alakulata egészen elképesztő véghajrában maradt alul az egri egyetemistákkal szemben.

Mindkét csapat pontszegény mérkőzést játszott a legutóbbi fordulóban azzal a különbséggel, hogy a Pápa 57 dobott pontja elég volt a Kecskemét elleni sikerhez (57-48), az Eger viszont 59 egységgel zárta az Alba elleni összecsapást, ami kevés volt a győzelemhez (59-86). Vajda József rangadóként aposztrofálta a péntek esti összecsapást, jóslata pedig igaznak is bizonyult.
A vendégek kapták el jobban a fonalat a meccs elején, 0-4 után Horváth Attila betörése jelentette az első pontokat a mieinknek, majd sokáig egyenlő volt az állás, a negyed második fele megint az egrieké lett, egy 12-0-ás rohammal hamar megléptek a pápaiaktól. Vajda József időkérése után sikerült rendezni a sorokat, ám így is hét pont volt a különbség az első rövid szünetnél (19-26). A második negyedben feljavult és egyre feljebb kapaszkodott a Motax, Márton triplájával sikerült egy pontra zárkózni, sőt Kocsis és Cook kosaraival a vezetést is átvenni, a nagyszünetben 37-35 állt a táblán. Vendég hármassal indult a második félidő, az egész negyedre megmaradt a döntetlen körüli állás, érezhető volt, hogy a döntés az utolsó tíz percre marad (30. perc 50-47). Az Eger kezdte jobban a záró etapot, öt pontos előnye egészen az utolsó percig megmaradt, a hazaiak azonban nem adták fel, egész pályás letámadásra váltottak, labdát is szereztek, Sonyák előbb ziccerből csökkentette a különbséget, majd egy hármast is elhelyezett a gyűrűben, így 29 másodperccel a vége előtt már csak két pont volt a differencia (65-67). Máté büntetője után mindent egy lapra feltéve rohamozott a Pápa, és az utolsó előtti másodpercekben Cook bedobta a triplát, a csarnokban mindenki azt hitte, hogy hosszabbítás következik. Igen ám, csak éppen a zsűri asztalnál jelezték, hogy 68-68-as állásnál egy másodperc még hátravan a rendes játékidőből. A bedobás után talán kevesen számítottak rá, hogy épp a center, Varga Imre kapja meg a labdát, aki az utolsó másodpercben 11 méterről bedobta a hármast, így drámai véget ért a meccs, melyen a hazaiak nem érdemeltek vereséget.

Concordia Motax KC Pápa - EKE-Eger-KOK SE 68-71 (19-26, 18-9, 13-12, 18-24)

Vajda József: Mindkét csapat jól játszott, nagy küzdelem folyt a pályán. Nem érdemeltünk vereséget, sajnálom, hogy a hajrából nem mi jöttünk ki jobban. Úgy gondolom, a csapatoknak és nem az adminisztrációnak kellett volna eldönteni ezt a meccset. 

Concordia Motax KC Pápa: Horváth A. 2, Murai 5/3, Keller 6, Márton 3/3, Sonyák 17/3, cs: Cook 21/9, Grebenár 8, Kocsis 3, Présinger 3/3, Vajda, Csányi, Bakos.

EKE-Eger-KOK SE: Mészáros B. 18/6, Illés B., Máté 18/9, Szicsák B. 6, Varga, 21/3. cs.: Szabó G. 5/3, Ungi 2, Pomázi, Steier 1, Megyes.

Folytatás október 7-én Debrecenben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!