Az újonc otthonában javítana a Perutz FC


2018-09-29 13:25:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Az újonc otthonában javítana a Perutz FC főképe
Öt győzelem nélküli bajnoki és csak a hosszabbításban kivívott Magyar Kupa továbbjutás után az újonc ellen maga mögött hagyná az elmúlt hetek viszontagságait a Perutz FC.

Több mint egy hónapja, augusztus 11-én nyert először és ezidáig utoljára a harmadosztályú pontvadászatban a Perutz FC, Rozmán László csapata akkor ellentmondást nem tűrő játékkal múlta felül a III. kerületet. Az azóta lejátszott öt összecsapáson viszont mindössze négy pont került a sárga-kékek neve mellé, egy bosszantó Ajka elleni fiaskó és két, vereséggel felérő döntetlen következett (Pénzügyőr, THSE-Szabadkikötő). Ráadásul a Zala megyei első osztályú Hévízen is csak hosszabbításban jutott túl a kupában a Perutz, a pápaiak edzője korántsem ilyen félszezonra számított.
- Az a tény, hogy a csapat hosszú hetek óta képtelen nyerni nem okoz hurrá hangulatot az öltözőben, azt szokták mondani, hogy egy „csúnya” győzelem a legnagyobb gyógyír egy csapat problémáira, mi is ebben bízunk. Olyan apróságokon múlt többször is a sikerünk, amit nehéz megemészteni, a hibák miatt saját magunknak tettük nehézzé a bajnokságot, bízom benne, hogy már most hétvégén kilábalunk a gödörből - bizakodott Rozmán László.

Az idény előtt remélt útra vasárnap az újonc Nagykanizsa ellen találhat vissza a Perutz, mely azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak, a Zala megyeiek négy győzelemmel (Andráshida, III. kerület, Dunaharaszti, Pénzügyőr) egy döntetlennel (Puskás II.) és két vereséggel (Ménfőcsanak, Ajka) a negyedik helyen állnak.

- Meglepően jól szerepel a Nagykanizsa, biztos vagyok benne, hogy nehéz meccs lesz, de úgy érzem, eljött az a pillanat, amikor el kell indulnia a csapatnak felfelé, ennek érdekében pedig csak a győzelem számít elfogadható eredménynek. A játékosok nem felejtettek el futballozni, becsületesen dolgoznak, kizártnak tartom, hogy az elvégzett kemény munkának ne legyen meg a gyümölcse.

A Nagykanizsa 18 találattal a második legtöbb gólt lőtte a 16 fős mezőnyben, a pápaiak edzője szerint kulcsfontosságú lesz, hogy hátul ne hibázzanak.

- Nagyobb hittel kell játszanunk, az Ajka vagy épp a THSE ellen látott kapitális hibák nem férnek bele. Jobban kell bízniuk magukban, és ha ez a hit megerősödik, a csapat jobban fog teljesíteni. Végig maximális koncentráció kell, a helyzeteket egytől egyig be kell lőni, és akkor nem lehet gond.

Rozmán László hozzátette, a sérültek többsége meggyógyult, így hosszú idő után szinte teljes kerettel utazhatnak el ellenfelükhöz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!