Gazdag programot kínál az Országos Könyvtári Napok


2018-09-27 22:44:29  | cikk: ha  | 


Gazdag programot kínál az Országos Könyvtári Napok főképe

2006 óta október első hete mindig mozgalmas a bibliotékákban, hisz az Országos Könyvtári Napok rendezvényei sok érdeklődőt vonzanak. A hagyományokat, a népszerű programelemeket megtartva, de az újdonságokra nyitottan szervezi a Jókai Mór Városi Könyvtár is ezeket a napokat. Idén október 1. és 7. között várják a látogatókat a megszokottnál is több programmal. 2018 a Kulturális örökség európai éve és a Családok éve, épp ezért ezek a témák állnak a középpontban. Dr. Hermann István igazgató a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy a gyerekeket már egészen kicsi korban becsábítsák szüleikkel a könyvtárba, ahol jól érzik magukat és később olvasó emberré válnak.

Mindenkit várnak jövő héten az Országos Könyvtári Napok programjaira, mondta Polovitzerné Antal Mónika 

Az Országos Könyvtári Napok kínálata lehetőséget nyújt minden korosztály számára, hogy találjon kedvére való elfoglaltságot. Hétfőtől vasárnapig tematikus séták, koncertek, foglalkozások, kiállítások, slam-est, könyvbemutató, előadások várják a látogatókat. Október 1-jén 17 órakor nyílik egy tárlat a 100 éves háborúról, 18 órakor pedig a Musical Stúdió invitálja zenés utazásra a közönséget. Kedden Vasuta Gábor Életöröm című könyvét ismerhetik meg az olvasók, szerdán Jókai nyomába eredhetnek a helytörténet iránt érdeklődők - ez a séta regisztrációhoz kötött. Október 4-én csütörtökön 17 órakor Görög Ibolya protokollszakértő tart előadást, pénteken 18 órakor pedig az égi kövekkel ismerkedhetnek a csillagászat iránt érdeklődők. Szombaton délelőtt kézműves foglalkozással és zenés gyerekműsorral várják a családokat, este pedig a slam-kedvelő fiataloké a könyvtár. A rendezvény utolsó napján, vasárnap, 14 óráig lesz nyitva a könyvtár, kézműves foglalkozással, no és persze jó könyvekkel, folyóiratokkal, napilapokkal várják a látogatókat.

Minden korosztályt megszólít a rendezvénysorozat

Az Országos Könyvtári Napok minden programja ingyenes, ráadásul ajándékot is kap az olvasó, hisz ezen a héten térítésmentes lesz a beiratkozás. Akinél olyan könyv van, melynek már lejárt a kölcsönzési határideje, október 1-7. között visszaviheti és nem kell késedelmi díjat fizetnie, sőt, a már meglevő díjtartozást is elengedik vagy mérséklik, összegtől függően. A hét programjairól a könyvtár honlapján, plakátokon, szórólapokon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!