Évadzáró-évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház


2018-09-26 07:40:48  | cikk: Babos Petra  | 


Évadzáró-évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház főképe
A 2005-ben megalakult társulat számos változáson ment keresztül az évek során. Mért adataik alapján hasonló intézmények között élvonalbelinek mondhatják magukat. A Pegazus Színház, amely 2018-2019-es, immár tizennegyedik színházi évadában is az alapításkor lefektetett elvek mentén szervezi kulturális tevékenységét, vagyis szórakoztatva nevelnek, miközben klasszikus, keresztény polgári értékeket közvetítenek. A családias hangulatú összejövetelen a 2017-2018-as, valamint a 2018-2019-es színházi szezon volt a középpontban.
Sarkadi Nagy Lászlótól megtudtuk: az előző évadbérletes bábelőadásaira több mint 25 ezer néző volt kíváncsi, míg egyéb bemutatóikkal, programjaikkal, különféle fellépéseikkel, illetve többek között a pápai Esterházy-kastélyt érintő szerepvállalásukkal együtt összesen közel 50 ezer fős közönséggel büszkélkedhetett a Pegazus Színház.
-Ezek országos tekintetben is kiemelkedő nézettségi számok, nagyszínházi léptékű adatok - emelte ki Sarkadi Nagy László.

Az ülésen kiderült, már jó ideje tervezik a Pegazus Színház szervezeti, működési átalakítását, amit az idei nyáron elkezdtek megvalósítani. Így változtatnának a színházat működtető cég jogi státuszán, hogy ezáltal pályázati lehetőségekkel is élhessenek, fogadhassanak támogatásokat, például a társasági adóval kapcsolatos felajánlásokat. Ennek kapcsán lehetőség lenne a színház továbbfejlesztésére, a társulat létszámának és előadásszámának bővítésére. A Pegazus Színház Kft. a közeljövőben Pegazus Színház Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. lesz.

Végh Zsolt elmondta, új, hagyományos bábszínházi bérletükben a Grimbusz, az Almárium mesék, illetve a Csillagszemű juhász című zenés bábjátékot láthatja majd a gyermekközönség. A Pegazus Színház megszervezi ismert kísérőprogramjait, rendezvényeit, családi napjait a most induló évadban is.
A társulatnál történt két színészcsere a nyáron: Katona Anikó és Gracza Virág elhagyták a Pegazus társulatát, a helyükre két fiatal érkezett, Antalfi Anett és Surinás Ákos személyében. Új arcok között köszönhető még Hollenczer Vivien, Nemes Eszter és Németh Ádám, akik a kastélyban látják el a játékmesteri feladatokat.
Az évadzáró-évadnyitó társulati ülést pezsgős koccintás zárta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!