Pápai légtáncosok sikerei az Eb-n


2018-09-25 21:49:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai légtáncosok sikerei az Eb-n főképe
Első nemzetközi versenyéről hasznos tapasztalatokkal, értékes helyezésekkel tért haza a Pápai Légtánc Csoport.

A szlovákiai Trencsén városa adott otthont a 2018-as Légtánc Európa-bajnokságnak, melyen több korcsoportban és kategóriában számos nemzet sportolója mérette meg magát. A kontinensviadalon a Pápai Légtánc Csoport is képviseltette magát, Győrffy Viola hat tanítványa igyekezett minél jobb eredményt elérni.
- Csoportunk 2016 januárjában alakult, jómagam húsz éven keresztül aktív résztvevője voltam a show-biznisz világának, először, mint show táncos, később, mint artista és légtáncos. Mindez idő alatt gyűjtött tapasztalatot és tudást igyekszem átadni a fiatalabb korosztálynak. Tanítványaim 8 és 27 év közöttiek, akik rövid idő alatt a légtánc szerelmeseivé váltak. Egy jó felkészülés és egy sikeres országos bajnokság után vettünk részt az EB-n, ahol elsősorban tapasztalatokat szerettünk volna szerezni és természetesen a rangsorban minél előrébb végezni. Az összes tanítványom az első tízben végzett, ami látva az erős mezőnyt, nagyon jónak mondható. Bár nagyon izgultak, mindenki hozta a tőle elvárhatót, a kötelező és szabadon választott elemekből összeállított koreográfiájukat ügyesen prezentálták a zsűrinek.

A Balázs Panka, Orovecz Gréta, Illés Viktória, Balázs Boglárka, Major Mirtill, Dobos Krisztina alkotta pápai csapatból a legjobb helyezést Orovecz Gréta érte el, aki ötödik lett. A csoport vezetője kiemelte, ez a verseny is megmutatta, hogy elsősorban az előadásmódban kell fejlődniük, így az évből hátralévő két versenyig a heti két edzésen ezen is dolgozni fognak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!