Múzeumok a pedagógusokért - Pápán is


2018-09-25 21:20:41  | cikk: ha  | 


Múzeumok a pedagógusokért - Pápán is főképe

Pápa volt az egyik helyszíne a pedagógusok számára kidolgozott, 21 állomásból álló „Múzeumok a pedagógusokért” című országos bemutatókörútnak, melyen az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt. Az országos roadshow a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-projektje keretében "Múzeumok a pedagógusokért" címmel valósul meg. A projektbemutató körút ismerteti a pedagógusok munkáját, illetve a köznevelést támogató múzeumi fejlesztéseket, szolgáltatásokat, melyek a 2017 és 2020 között zajló kiemelt uniós projekt keretében a MOKK és muzeális intézménypartnerei valósítanak meg.

Vonnák Andrea, a Gróf Esterházy Károly Múzeum múzeumpedagógusa, megyei múzeumi koordinátor elmondta, hogy a rendezvény célja az, hogy megmutassák, miben tudják a múzeumok segíteni a pedagógusok munkáját. A projekt keretében különböző, akkreditált képzések várják az érdeklődő tanárokat, ezenkívül kínálnak egy múzeumi adatbázist, mely a kiállítások és múzeumpedagógiai foglalkozások listája, így segítve az osztálykirándulások, tanórán kívüli vagy tananyaghoz kapcsolódó alkalmak szervezését.

Vonnák Andrea és Bojcsuk Anita voltak az előadók

A Gróf Esterházy Múzeum nagy hangsúlyt fektet az együttműködésre, ezért is vesz részt minden olyan kezdeményezésben, mely a partnerséget erősíti. A roadshow résztvevőit a pápai intézmény nevében Péterváry-Szanyi Brigitta köszöntötte, majd Bojcsuk Anita koordinátori refrens adott átfogó képet a projekt közoktatáshoz kapcsolódó, pedagógusokat is érintő elemeiről, valamint a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjairól. Vonnák Andrea a Múzeumi a'la carte-ról beszélt. Ezen a felületen több mint 2500 múzeumpedagógiai programból és közel ezer kiállításból válogathat az érdeklődő - többszáz intézményben. A múzeumpedagógus kitért azokra a foglalkozásokra is, melyet a pápai múzeum kínál a diákoknak.

A program zárásaként Reidmár Linda kurátor vezette körbe a résztvevőket a "Samu és a többi ló" című, nemrégiben nyílt kiállításrészben.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!