Kis Károly Emléknap Veszprémben


2018-09-23 11:16:15  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kis Károly Emléknap Veszprémben főképe
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) az egykori kiváló pápai atlétaedző előtt tisztelegve a Kis Károly Emlékversenyt.
A legendás pápai edző, Kis Károly 2017-ben hunyt el, tiszteletére szervezett a veszprémi stadionban első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal emléktornát a két klub, melyen a kalapácsvetés mellett súlylökésben, diszkoszvetésben, gerelyhajtásban és több futószámban is győztest hirdettek. Az emléknapon a különböző korosztályok tehetséges sportolói mutathatták meg felkészültségüket. A PAC dobóatlétái mellett a futó szakosztály is részt vett az eseményen, többen is jól teljesítettek, dobogóra állhattak. Az eseményen Karcsi bácsi családja, felesége és gyermekei is tiszteletüket tették, ifjabb Kis Károly elmondta, nagyon hálás a kluboknak, hogy ily módon is megemlékeznek édesapjukról.
- Nagyon örült a család, hogy igyekeznek édesapám emlékét megőrizni, jó látni, hogy nemcsak Pápán, hanem Veszprémben is mennyien szerették őt. Természetesen annak idején otthon is rendszeresen téma volt a sport és a tanítványok sikerei, apu életének az atlétika szerves részét képezte, ezáltal a miénknek is. A család nevében szeretném megköszönni a PAC és a VEDAC vezetőségének, hogy létrejöhetett ez a nap.
Orbán Éva kalapácsvető, háromszoros olimpikon a Pápai SE-ben kezdte pályafutását, jelenleg az Európa-bajnokságra készül és ezzel párhuzamosan már jó tanácsokkal látja el a feltörekvő generációt.
- Először futottam, de aztán Karcsi bácsi megkérdezte, nem volna-e a kedvem a kalapácsvetéshez. Kipróbáltam és azonnal beleszerettem. Nagyon fontos, meghatározó volt a pápai időszak az életemben, rengeteg élményt, barátot kaptam, a mai napig szívesen járok haza. Kis Karcsi bácsitól is sokat tanultam, amit most edzőként örömmel adok át a gyerekeknek - nyilatkozta Kis Károly egykori tanítványa.
A pápai egyesület 24 fős csapattal képviseltette magát, a futókat Mórocz Katalin és Gelencsér Róbert, a dobókat Varga Patrik kísérte el a versenyre, utóbbi elmondta, kilenc tanítványa állt dobókörbe, és mindenki kettőzött erővel igyekezett legjobbját nyújtani.
- A délelőtti gyerek és serdülő diszkosz-és kalapácsvetésben is születtek már dobogós pápai eredmények, a serdülők között például Füredi Dániel egyéni csúcsot dobott. A délutánnal szintén elégedettek lehetünk, az ifik között a legjobb eredményt Sztupák László érte el, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a felnőtteknél Nagy Gergely aranyérmet szerzett.
A futóknál újonc és serdülő kategóriában 12 pápai indult, a versenyzők 100, 300 illetve 1000 méteren álltak rajtvonal mögé. Könyves Kitti, Winhoffer Kata, Szegedi Boglárka és Horváth Bendegúz első-, Figerl Boldizsár és Horváth Regina második-, Flórián Rebeka, Gelencsér Kata, Tamás Lucia illetve Németh Nóra harmadik helyezést ért el - tájékoztatott Mórocz Katalin, a PAC edzője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!