Szigetelés, gépészeti alapszerelés a Napsugár Bölcsődében


2018-09-20 21:57:37  | cikk: HuHa  | 


Szigetelés, gépészeti alapszerelés a Napsugár Bölcsődében főképe
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körében nyert 218 millió forint forrást a város a Napsugár Bölcsőde felújítására, korszerűsítésére és férőhely bővítésére, a munkálatok pedig augusztus elején már meg is kezdődtek, s a tervezett ütemezés szerint haladnak. Erről tájékoztatta a sajtó képviselőit ma délután Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projektet koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője a munkaterület bejárásán.
Itt lesz az új csoportszoba

A városvezető felidézte, a második körös Top projektek közül ennek a fizikai megvalósítása már zajlik, míg a többi beruházásnak a projektfejlesztési, előkészítő munkálatai folynak. A sietség nem véletlen, hiszen azt szeretnék, hogy mielőbb visszaadhassák az épületet a kisgyermekeknek. Az építkezés idejére a szomszédos óvodában és a másik két bölcsődében biztosítják az ellátást a családok számára, az ebből származó esetleges kellemetlenségek miatt a polgármester türelmet és megértést kért a szülőktől. Ugyanakkor hangsúlyozta, a város számára kiemelten fontos a gyermeket vállaló családok segítése, a bölcsődei szolgáltatással a munkába való visszatérést teszik lehetővé. Hozzátette, az önkormányzatnak jogszabályi lehetősége volna térítési díjat fizettetni a bölcsődei ellátásért - akár több tízezer forintot is -, a városvezetés azonban úgy gondolja, hogy nem sújtja a kisgyermekes családokat ezzel a teherrel.
Az energetikai korszerűsítés a régi ablakok cseréjét is tartalmazza

A projekttel kapcsolatban kiemelte, egy korábbi európai uniós ciklusban a Bóbita Bölcsőde felújítása, energetikai korszerűsítése már megtörtént, az ottani tapasztalatok azt mutatják, hogy az energetikai korszerűsítés eredményeként sokkal gazdaságosabban működtethető az intézmény.
-Ennél a bölcsődénél is ezt az eredményt várjuk: tízmilliós nagyságrendű megtakarítást szeretnénk elérni a város számára - közölte. Áldozó Tamás arról is szólt, hogy a projekt nemcsak korszerűsítést, de férőhelybővítést is tartalmaz, a Napsugár Bölcsőde 10 kisgyermekkel többet fogadhat majd a beruházás befejezése után. Ez a bővítés a megjelenő igényeknek megfelelő, és elmondható, hogy a város bölcsődei férőhelyszáma bármely más településsel összevetve megállja a helyét.
A gépészeti alapszerelések is folynak

Rádi Róbert a projekt előrehaladásáról tájékoztatta a sajtót. Mint mondta, a december végi befejezési határidőhöz időarányosan jól halad az építkezés. A feleslegessé vált belső válaszfalakat és a régi vezetékeket elbontották, az új térelrendezésnek megfelelő válaszfalakat megépítették, az új csoportszobában és a folyosón a nyílászárókat kicserélték, megkezdődtek a gépészeti alapszerelések.
-Folyik az épületkülső szigetelése, a falak 20 cm-es grafitos szigetelést kapnak. Ezzel egy időben a tető szigetelése is zajlik, ezt egy új, purhabos technológiával végzik - ismertette, hozzátéve, az energetikai korszerűsítés mindemellett a fűtési rendszer megújítását is tartalmazza és megújuló energiaforrásokat is alkalmaznak majd a felújított intézményben. Az építési munkákkal párhuzamosan az eszközbeszerzésre irányuló versenyeztetési eljárás is megkezdődött, hiszen az új csoportszoba és a többi megújuló helyiség berendezését is a projektből finanszírozzák.
Szigetelik a homlokzatot és a tetőt is

A Napsugár Bölcsőde felújításával immár a második városi bölcsőde is korszerű, gazdaságosan működtethető intézménnyé válik, így már csak a Fenyveserdő Bölcsőde megújítása lesz hátra. Az önkormányzat egyébként erre is nyújtott be pályázatot, ám az nem kapott pozitív elbírálást.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!