Meseelőadással tanították a közlekedési szabályokat


2018-09-20 15:27:13  | cikk: HuHa  | 


Meseelőadással tanították a közlekedési szabályokat főképe
A Családok Éve keretin belül az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság, valamint a Magyar Biztosítók Szövetsége szeptember 17-22. közötti időszakra hirdette meg a Biztonság Hetét azzal a céllal, hogy megerősítsék a gyermekek, családok biztonságát. A program nemcsak a közutakon való biztonságot tartja fontosnak, hanem az otthonok biztonságát is, a mindennapok minden mozzanatában.
Már a színházba vezető úton kiemelt figyelmet kapott a közlekedés biztonsága

A kezdeményezéshez a Pápai rendőrkapitányság is csatlakozott, ők a biztonságos közlekedésre nevelést helyezték az egyhetes program középpontjába.
-Célunk, hogy minél több embernek - kicsiknek és nagyoknak egyaránt - felhívjuk a figyelmét arra, hogy a közlekedési balesetek többsége megfelelő körültekintéssel és tudatossággal és persze a közlekedési szabályok betartásával megelőzhető lenne - mondta el a pápai program kapcsán Császárné Elek Veronika, címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Mint megtudtuk, a Biztonság Hetében óvodákban, iskolákban tartottak foglalkozásokat és kerékpáros akciót is szerveztek, ma pedig egy különleges programmal várták az első osztályos tanulókat a JMSZK-ban.
A meseelőadásban - igaz csak néhány percre - Császárné Elek Veronika is szerepet kapott

Már a színházépületbe vezető úton is a szabályos közlekedés volt a téma, a Gyurátz Ferenc Általános Iskola elsősei láthatósági mellényt öltöttek, a gyalogos-átkelőhelyen pedig figyelemfelhívó feliratokkal haladtak át az autósok előtt. Ezzel a demonstratív megjelenéssel kérték a járművezetőket arra, hogy a zebráknál adják meg az elsőbbséget a gyalogosoknak.
-A színházban egy közlekedési témákat és szabályokat felvonultató mesejátékot láthatnak a város általános iskoláinak elsősei - tájékoztatott az alezredes. A Dé-Mol Színjátszó Társulat előadásában közel négyszáz kisgyermek nézte meg A megbűvölt patak című mesét, melyet Iványi Balázs írt és a rendőrség kérésére teletűzdelt közlekedéssel kapcsolatos hasznos információkkal, szabályokkal.
-A gyermekek így a mesébe fonva hallhatnak a szabályos közlekedésről, többek között az úttesten való átkelés szabályáról, a körülnézésről, arról, hogyha autóban ülnek be kell kötni a biztonsági övet és gyermekülésben utazhatnak, hogy nem szabad kifutni az úttestre a kiguruló labda után, de a kerékpár kötelező tartozékaival is megismerkedhetnek - sorolta a mesében megjelenő fontos szabályokat az alezredes, hozzátéve, a meseíró minden olyan közlekedési szabályt beépített a történetbe, amit egy kisiskolásnak ismernie kell. A módszer hatékonynak mutatkozik, hiszen a gyermekek szeretik a mesét, együtt élnek a színészekkel és bekapcsolódhatnak a játékba, ezáltal pedig élményeket szerezve ismerkednek meg a szabályokkal.
A nyuszi, a mókus, a róka és a varázsló sok közlekedési szabályra tanította meg a gyerekeket

Császárné Elek Veronika arról is szólt, a közlekedésbiztonságra nevelő foglalkozások az egész tanév folyamán folytatódnak az iskolákban, nemcsak az elsősök, hanem a nagyobb korosztályok számára is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!