Okosan közlekedtek a Nátuskerti ovisok


2018-09-19 19:46:40  | cikk: pi-pa  | 


Okosan közlekedtek a Nátuskerti ovisok főképe
A Nátuskerti óvodában a mai napon - a városi rendezvényhez csatlakozva - Autómentes Napot rendeztek. Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője hírportálunknak elmondta, az óvodában nemcsak ez az egy nap szólt a közlekedésről, az egész hét mottója „Közlekedj okosan!” volt, az egyes csoportok tevékenységeiben, játékaiban a közlekedéssel kapcsolatos témák jelentek meg. - A kisgyermekeknél még nem alakult ki a közlekedési érzékenység, ők még nem tudnak közlekedni, ők a legveszélyeztetettebbek, ezért a mi feladatunk is, hogy az egyéni- és életkori sajátosságaikat figyelembe véve szervezzük és irányítsuk a helyes közlekedési magatartás kialakulását - mondta Geszti Dóra.
A mai rendezvényen az ovisok a Pápai Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével körbekerékpározták az óvodát, nagy figyelmet fordítva a szabályos közlekedésre. Ezt követően Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes tartott interaktív foglalkozást az óvoda udvarán. A gyerekek csillogó szemmel figyelték a két rosszcsont bábfigura és az őket tanító-segítő rendőr báb történetét - s közben észrevétlenül jutottak sok-sok hasznos információhoz a helyes közlekedéssel kapcsolatban. A gyerekek megtudhatták, hogy gyalogosan közlekedve mindig keressék a járdát, megismerhették a körülnézés szabályait, az úttesten való áthaladás szabályait, illetve szó volt arról is, hogy mi a teendő abban az esetben, ha közúti jelzőlámpa irányítja a forgalmat. Mindezek mellett az autóban való utazás szabályai közül a rendőrkapitányság munkatársa figyelmeztetett a gyermekülés és a biztonsági öv használatának fontosságára.
Császárné Elek Veronika elmondta, az utóbbi években egyre gyakoribb, hogy a város és a környező települések óvodái megkeresik a rendőrkapitányságot azzal a kéréssel, hogy közlekedési témakörben tartsanak foglalkozásokat az apróságoknak. A Nátuskerti óvodával már évek óta jó a kapcsolatuk, a gyerekek is jártak már a rendőrkapitányságon és ő maga is többször tartott már foglalkozást az intézményben. - A mai rendezvényre egy biztonságra nevelő programot is hoztam, ez az Ovizsaru Program, melyet bűnmegelőzési szakemberek dolgoztak ki. A program foglalkozásait három bábfigura, Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi segítik. A biztonságra nevelő programban az óvónőknek is nagy szerepük van, hiszen ők azok, aki a továbbiakban a gyermekekkel biztonságot érintő témakörökről beszélgetnek - hangsúlyozta Császárné Elek Veronika.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!