Félezer résztvevő az autómentes napon


2018-09-19 14:18:03  | cikk: Babos Petra  | 


Félezer résztvevő az autómentes napon főképe
Gyermekzsivajtól volt hangos ma délelőtt a Fő tér, hiszen közel ötszáz gyermek vett részt az autómenetes nap pápai rendezvényén. A programot harmadik éve szervezte meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. Az egész napos rendezvényen volt natúr játékpark, trükkös bringák, pedalcarok és KRESZ-park.
Illés Viktória művelődésszervező hírportálunknak elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Európai Mobilitási Héthez csatlakozó pályázati kiírásának köszönhetően volt lehetőségük megrendezni az autómentes napot. A cél az, hogy rávegyék a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel induljanak útnak.
Pápán a Fő téren ma egész napos rendezvénysorozat várta a gyerekeket és a felnőtteket. Bár a Belváros ezen része mindennap autómentes, a programok ráirányították a figyelmet a kerékpáros és a gyalogos közlekedés előnyeire és szabályaira is - természetesen játékos formában. A Pápai Rendőrkapitányság is részt vállalt a programban, Közlekedj okosan játékukkal.
A résztvevő gyerekek egyöntetűen megfogalmazták, nagyon jó volt a program, érdemes volt kilátogatni, hiszen sok színes játékot kipróbálhattak.
Délután a JMSZK Bakancsos Természetjáró Körével zöld gyalogtúra indult a városban. Nem késő még most sem kilátogatni a Fő térre, ahol ingyenes bringaszervizre invitálják a bicikliseket a HeloVelo Bike & Cafe jóvoltából, valamint a Pápai Rendőrkapitányság közreműködésével kerékpár regisztráció is várja az érdeklődőket egészen 18 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!